Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Zamiast kupować wędliny, które udają wędliny, lepiej kupić mięso, upiec i robić kanapki. Na przykład upiec schab ze śliwkami.
Choć na Lubelszczyźnie Polska smakuje najlepiej, to inne regiony też mają bardzo smaczne potrawy. Oto salceson z grzybów. Przysmak nad przysmaki.
Historia jarzębiaku sięga XVI wieku. Najlepszy wyrabiano w Lanckoronie. W XIX wieku jarzębiak z dodatkiem ziół i młodych pędów sosny produkowała Fabryka Wódek Zdrowotnych i Likierów arcyksięcia Rainera Habsburga, mieszcząca się przy dworze w Izdebniku.
Z nastaniem września, kiedy w ogrodach i na polach dojrzewały owoce, w polskich domach namiętnie robiono nalewki, które królowały w apteczkach. Do bardziej popularnych należały nalewki z agrestu, wiśni, wiśniaki, miodowe maliniaki. Oraz pigwówka.
Jest bardzo aromatyczna, idealnie nadaje się do herbaty. Herbatka z nalewką limonkową łagodnie koi jesienne przeziębienia.
Ma od cytryny więcej witaminy C i na głowę bije ją aromatem. Złoci się na krzakach i straganach. Robimy pigwę na zimę. Gdy przyjdzie zima, obok herbaty podanej w szklankach, na talerzyku podamy konfiturę z pigwy. W całej kuchni zapachnie słonecznym latem.
Tak jak nie mogę się dyni nafotografować, tak nie mogę się jej najeść. Oto intrygujący przepis na dip, który pochodzi z książki Marleny Spieler \"Kuchnia żydowska - 75 potraw na różne okazje\", wyd. Siedmioróg, 2005. Muszę spróbować...
W piątek, 9 października od 9 do 12 w audycji \"Gotuj z Suliszem\": Gdzie w weekend będą grzyby? Jak mrozić grzyby? Kurki w sosie. Rydze z patelni. Podgrzybki z cukinią. Zapraszamy. Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz
Każdego roku mrozi grzyby. Po to, żeby pachniały w kuchni całą zimę. Marek Niedźwiecki mówi, że za grzyby odda prawie wszystko. Nie jest wyjątkiem. Dziś podpowiadamy, jak zamrozić grzyby. I co można z nich zrobić pysznego.
Z kolekcji przypraw wybiera sól. Zasypuje nią schab. Piecze. I schab jest soczysty. Rozpływa się w ustach. I wcale nie jest słony. Kto tak piecze schab? Lech Cwalina.