Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR Sulisz

Lista artykułów:

 (W. Sulisz)

Pyszne racuszki z dyni. Według Michała Tombaka

Po raz pierwszy zrobiliśmy je razem w Łodzi. W mieszkaniu prof. Michała Tombaka. Minęło kilka lat, przepis powędrował do przyjaciół. Wszyscy są zgodni: Racuszki, że palce lizać.

 (W. Sulisz)

Biała herbata Irving z aromatem dojrzałych śliwek i melona

Z ciekawością obserwuję ekspansję herbat marki Irving na polskim rynku. A ponieważ lubię białą herbatę, sięgnąłem po melonowo - śliwkową.

 (W. Sulisz)

Pierekaczewnik, bielusz i cybulniki

W piątek 2 października od 9 do 12 w Radiu Lublin, w audycji \"Gotuj z Suliszem\" sekrety tatarskiej kuchni. Zapraszam. I podaję przepis na cybulniki.

 (W. Sulisz)

Tak się robi pierekaczewnik

Pierekaczewnik. Zapomniany tatarski przysmak. Czyli ciasto w kształcie półksiężyca wypełnione siekaną wołowiną, cebulą. Aż się wierzyć nie chce, że tatarska kuchnia przetrwała na Lubelszczyźnie. Także w Krępcu. Wituś i Igor Bielakowie (na zdjęciu) są wielkimi fanami pierekaczewnika

 (W. Sulisz)

Wałek do mięsa

Idealny do kotletów schabowych i steków. Bitki nim przyrządzone nie mają sobie równych.

 (W. Sulisz)

Hit: Pizza z ziemniakami i boczkiem

Jest tania, bardzo smaczna i można się nią najeść. Przepis pochodzi z Burgundii.

 (W. Sulisz)

Bardzo pyszne kotlety z dorsza

Za kotletami rybnymi nigdy nie przepadałem. Ale przy okazji krótkiego urlopu w Kołobrzegu miałem przyjemność uczestniczyć w robieniu kotletów z dorsza. Są wyśmienite.

 (W. Sulisz)

Belona w sosie koperkowym

Wygląda jak stwór z obrazów Hieronima Boscha, mieni się kolorami i ma zielone ości. Pływa w Bałtyku, można ją kupić w sklepach, jest niedroga i ma smaczne mięso.

stock.xchng

Zrób sobie sangrię w domu

Oto sprawdzony przepis prosto z Burgundii. I oryginalne, sprawdzone proporcje.

 (WSulisz)

Łopatka po kołobrzesku

Pieczona z tymiankiem i rozmarynem, podana z zieloną fasolką, frytkami i sałatką z buraczków ćwikłowych. Autorem przepisu jest Bogumił Andrzejczak z Kołobrzegu, zwany Boguniem.