Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR Sulisz

Lista artykułów:

Zmarł poeta Marian Janusz Kawałko. Miał 69 lat
film

Zmarł poeta Marian Janusz Kawałko. Miał 69 lat

Nie żyje Marian Janusz Kawałko, poeta, fantastyczny tłumacz Rilkego, autor książki "Historie ziołowe". Jego poezję cenił Czesław Miłosz. Zmarł 17 stycznia 2017. Miał 69 lat

Krzysztof Zarzycki, zastępca szefa kuchni w restauracji Stół i Wół. Człowiek do zadań specjalnych przy szafie do sezonowania wołowiny przez 28 dni (fot. Maciej Kaczanowski)
galeria

7 najlepszych miejsc dla mięsożerców w Lublinie. Subiektywny ranking

Gdzie jest najlepszy tatar, gdzie schabowy? Gdzie zjemy mielonego, jak u mamy, gdzie wypasiony stek. Oto 7 najlepszych według nas miejsc na mięsną ucztę w Lublinie.

Klątwy, scena z próby medialnej (fot. Dorota Awiorko)
Premiera w Osterwie
galeria

Spaliłem dwójkę dzieci, 2 tony książek, Katarzynę Figurę i wieś. Rozmowa z Marcinem Liberem

Rozmowa z Marcinem Liberem, reżyserem premierowego spektaklu „Klątwy” w Teatrze Osterwy.

Krzysztof Globisz (fot. Dorota Awiorko)
galeria

Wieloryb the Globe w Teatrze Starym. Recenzja spektaklu

Wielka rola Krzysztofa Globisza. Z wielkim przesłaniem, jak piękny jest człowiek, jak wiele może pokonać. I nawet jak lekarze powiedzą, że jest sparaliżowany, w jego głowie mieszka nic, to z tej nicości się podnosi i śmieje.

"Wieloryb chce". Krzysztof Globisz na scenie Teatru Starego w Lublinie
Magazyn
galeria

"Wieloryb chce". Krzysztof Globisz na scenie Teatru Starego w Lublinie

Rozmowa z Mateuszem Pakułą, dramatopisarzem, autorem sztuki „Wieloryb the Globe” dedykowanej Krzysztofowi Globiszowi.

Jak sobie sieknąć dobrego tatara? Przepisy na tatara

Jak sobie sieknąć dobrego tatara? Przepisy na tatara

Nie wystarczy dobre mięso. Trzeba wiedzieć, jak je posiekać, bo prawdziwy tatar to tatar siekany. Nie przemielony przez maszynkę. Tatar może być wołowy, rybny lub wegetariański. Ilość dodatków ogranicza tylko nasza fantazja. Oto, co trzeba wiedzieć o tatarze.

Rok 2017 pod znakiem zmian w kuchni. 10 kulinarnych trendów

Rok 2017 pod znakiem zmian w kuchni. 10 kulinarnych trendów

Zamiast szynki i boczku: podroby. Zamiast wędlin ze sklepu: domowe wyroby. Zamiast świeżych warzyw w zimie: fermentacja i kiszonki. Zamiast oliwy i makaronu: nasz olej lniany i kasza gryczana. Kulinarnie zapowiada się bardzo ciekawy rok

Krzysztof Cugowski o swoim dzieciństwie, Budce Suflera, rodzinie i projekcie "Cugowscy"
Lubelskie Ekstra

Krzysztof Cugowski o swoim dzieciństwie, Budce Suflera, rodzinie i projekcie "Cugowscy"

Rozmowa z Krzysztofem Cugowskim.

Joanna Mucha (PO): Ja strasznie wierzę w dobro. W to, że jest w nas i jest silniejsze od zła
Lubelskie Ekstra

Joanna Mucha (PO): Ja strasznie wierzę w dobro. W to, że jest w nas i jest silniejsze od zła

O rodzinie, synach i miłości. o polityce, matematyce i aktorstwie. o Polsce i Lublinie - wywiad z Joanną Muchą, posłanką Platformy Obywatelskiej z Lublina

Wiesław Kurowski z żoną Magdaleną i córkami.

Zostawił karierę dla rodziny. Święta spędza w domu, a nie w pracy

Wiesław Kurowski, jeden z najwybitniejszych szefów kuchni w regionie. Jego Mistrzem jest Paul Bocuse, legendarny kucharz francuski. W ciągu jednego dnia postawił wszystko na jedną kartę. I zostawił karierę dla rodziny. Teraz Wigilie świętuje w domu. Nie w pracy