Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Łukasz Oroń

Jak upiec dobry schab na ostatnią chwilę. Radzi mistrz Łukasz Oroń

Jakieś problemy w kuchni? Pomóc może Łukasz Oroń, szef kuchni restauracji „Legendy Miasta” w Hotelu Ibis

Marcin Żydek

Żółtko nie może mieć szarej obwódki. Rady mistrza kuchni Marcina Żydka

Jak zrobić idealne jajka faszerowane – tłumaczy Marcin Żydek, szef kuchni restauracji „Trzy Romanse”, Hotel Wieniawski.

Mistrz Oroń poleca co warto mieć na świątecznym stole

Łukasz Oroń, szef kuchni restauracji „Legendy Miasta” w Hotelu Ibis specjalnie dla naszych Czytelników

Marcin Żydek specjalnie dla Czytelników odsłania tajemnice swojego mistrzostwa

Jak zrobić idealne jajka faszerowane

Specjalnie dla naszych Czytelników Marcin Żydek, szef kuchni restauracji „Trzy Romanse”, Hotel Wieniawski

Justyna Pargieła

Justyna Pargieła poleca: Pieczarki nadziewane podagrycznikiem i nasionami konopi

O tym, co podać na wielkanocny stół mówi nam, zielarka fitoterapeutka, miłośniczka kuchni roślinnej, Justyna Pargieła.

Przepisy na Wielkanoc poleca Waldemar Sulisz. Kotlety po zamojsku i zupa cytrynowa

Przepisy na Wielkanoc poleca Waldemar Sulisz. Kotlety po zamojsku i zupa cytrynowa

W ofercie mamy także przepis na sernik. Podpowiadamy także, co podać w lany poniedziałek.

Super szybkie przepisy na wielkanocny stół. Chrzanówka i faszerowane jajka

Super szybkie przepisy na wielkanocny stół. Chrzanówka i faszerowane jajka

Święta na ostatnia chwilę? Jeżeli macie tak w domach, to mamy też podpowiedź co zrobić w kuchni.

Fot. Małgorzata Sulisz

Piotr Wysocki: W "Popiołach" umarłem, w "Czterech Pancernych" dostałem trzy kule przez pierś

Piotr Wysocki. Niezapomniany książę Jan Gintułt w „Popiołach”. Polski aktor filmowy, teatralny i telewizyjny. 50 lat na scenie i 80 lat w życiu. Legenda Teatru im. Juliusza Osterwy w Lublinie. Ojciec Piotra Wysockiego, perkusisty zespołów Kobranocka i Atrakcyjny Kazimierz. Wciąż zakochany w życiu. W ostatnim spektaklu sezonu „Amadeusz” Petera Shaffera ze sceny nie mówi ani słowa. A jednak przez publiczność przechodzi prąd.

Pstrąg według receptury z Książki kucharskiej hrabiów na Włodawie i Różance przyrządzony przez Sylwestra Lisa z Atmosfera Caffe we Włodawie
Magazyn

Zostaw tę świnię. Przepisy na ryby zamiast wieprzowiny

Jeszcze w średniowieczu wielu teologów uważało, że chrześcijanie nie powinni jeść wieprzowiny. Skoro Chrystus nie jadł wieprzowiny, należało go naśladować – mówi prof. Jarosław Dumanowski, badacz tradycji żywieniowych w Polsce.

Moje zadanie to gromadzenie muzyki, gromadzenie wiedzy o muzyce, o całej popkulturze. Propagowanie jej, bo jest wspaniała, bo jest bardzo logiczna, bo może umożliwić innym ustosunkowanie się do tego, co widzą dookoła – mówi Hirek Wrona
magazyn

Hirek Wrona: Muzyka po to jest, żeby pomagała przetrwać najtrudniejsze chwile

Wszystko to porządkowałem sobie w głowie i dzisiaj mówię o sobie, że jestem historykiem muzyki, mówię o tym z pokorą, a praca historyka nigdy się nie kończy, zawsze trwa do końca życia i tak też postrzegam swoje zadanie – Rozmowa z Hirkiem Wroną, historykiem muzyki, niezależnym publicystą, DJ-em, DVJ-em, producentem i reżyserem wydarzeń artystycznych oraz koncertów.