Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

(Sz)

Lista artykułów:

Lubisz wiersze Wacka, przyjdż na spotkanie z poetami Akcentu

Lubisz wiersze Wacka, przyjdż na spotkanie z poetami Akcentu

W poniedziałek 21marca o godz. 17 w Trybunale Koronnym w Lublinie będzie można posłuchać wierszy Bohdana Zadury, o. Wacława Oszajcy i Marka Danielkiewicza.

Punktualnie o godz. 18.15 zgasły wszystkie światła na terenie dawnej Dzielnicy Żydowskiej. (Maciej K

Pół tysiąca Żydów na misterium w Lublinie

500 Żydów z Izraela przyjechało do Lublina, żeby wziąć udział z misterium \"Pamięć zagłady” na placu Zamkowym w Lublinie. Jego pomysłodawcą jest Tomasz Pietrasiewicz, dyrektor Ośrodka Brama Grodzka - Teatr NN.

Laureaci konkursu Nasze Dobre Lubelskie w Trybunale Koronnym (Bartłomiej Żurawski)
film

Laureaci III edycji konkursu Nasze Dobre Lubelskie (wideo)

Na dzisiejszej gali w Trybunale Koronnym wręczyliśmy prestiżowe Znaki Jakości Dziennika Wschodniego.

W Hiszpanii paellę robi się na specjalnych patelniach zwanych "PAELLERA” (Fot. Waldemar Sulisz)
film

Szkoła gotowania: Paella (wideo)

Paella to jedno z najbardziej znanych dań hiszpańskich. Polecamy. Naszym nauczycielem będzie Ismael Hernandez Suarez.

 (Fot. Maciej Kaczanowski)

Pstrągi po chłopsku

Plasterki wędzonego boczku nadają pstrągom wspaniały aromat. Polecamy.

Jeśli do marynaty dodamy kilka kropel tabasco, żeberka będą smaczniejsze (Fot. Waldemar Sulisz)

Żeberka w sosie własnym

W sam raz na niedzielny obiad dla całej rodziny. Proponujemy podać je z ziemniakami opiekanymi w ziołach i kiszonym ogórkiem.

 (Fot. Waldemar Sulisz)

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Lebiodki

To przepyszne paszteciki nadziewane ...lebiodą. - Tak się u nas w domu gotowało - wspomina Helena Opolska z Markuszowa

Placki z cukinii (J. Świerczyński)

Przepis: Placki z cukinii

Wystarczą dwie cukinie, żeby zrobić zdrowy obiad dla całej rodziny.

 (M. Kaczanowski)

Dobre rzeczy: Mielony

Mielony był kiedyś bardzo cenionym daniem. Robiono go z dobrego mięsa, podawano z ziemniakami i buraczkami.

 (M. Kaczanowski)

Rumsztyk czy bryzol

Zniknęły z lubelskich restauracji. A szkoda.