Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Lublin ma szczęście do Szekspira
Magazyn
galeria

Lublin ma szczęście do Szekspira

To już piąta inscenizacja radosnej komedii Szekspira. Łukasz Kos wyreżyserował w Teatrze Osterwy „Wieczór Trzech Króli”. Sceny z próby medialnej zapierały dech w piersiach. Premiera w niedzielę.

Wieczór Trzech Króli w Teatrze Osterwy [zdjęcia]
6 stycznia 2019, 18:00
galeria

Wieczór Trzech Króli w Teatrze Osterwy [zdjęcia]

Niepowtarzalna okazja, żeby sprawdzić, co dziś zostało z szekspirowskiego świata.

Od śniadania po kolację. Subiektywny wybór najciekawszych lokali w Lublinie

Od śniadania po kolację. Subiektywny wybór najciekawszych lokali w Lublinie

Mija kolejny dobry rok dla najciekawszych szefów kuchni i restauratorów w naszym mieście. Oto subiektywny przegląd miejsc, do których będę wracał w 2019 roku. Miejsc na różne okazje: od porannego śniadania po wieczorny wypad ze znajomymi

Grzegorz Brudny
Magazyn

Jak nie przegapić narodzin Jezusa? Co robić, żeby nie zniknął prawdziwy sens świąt?

Rozmowa z ks. Grzegorzem Brudnym.

Tradycja i świąteczny smak. Najlepsze przepisy lubelskich szefów kuchni
galeria

Tradycja i świąteczny smak. Najlepsze przepisy lubelskich szefów kuchni

„Każda zakochana pamięć przechowuje swoje magdalenki” - pisał Julio Cortázar. Ścieżki pamięci prowadzą nas przez wigilijny stół do rodzinnego domu. A w smaku wigilijnych potraw zaklęte są całe foldery informacji o historii, wierze, obyczajach, kuchni i ludziach. Dla szefów kuchni, którzy przygotowali przepisy, tradycja jest najważniejszą informacją

Janina Kowalska

Pani Janina pasjonuje się tradycyjną kuchnią. Przepisy na świąteczny chleb, kapuściarz i buracarz

Rozmowa z Janiną Kowalską z Motycza, pasjonatką tradycyjnej, regionalnej kuchni

W Zemborzycach do dziś wędzi się półgęski. Zgodnie z tradycją. W miejscowym kościele wisi obraz Św. Marcina z gąskami

Święta 2018. Jak przygotować wędzone przysmaki? Najlepsze przepisy

Nie ma lepszej rzeczy na święta niż kawałek swojskiej wędliny i kromka chleba zrobionego w domu. Mamy dla was regionalne przepisy na wędzone przysmaki.

Świat ziemski nieziemski. Rozmowa z Justyną Janowską, aktorką Teatru Osterwy
Magazyn

Świat ziemski nieziemski. Rozmowa z Justyną Janowską, aktorką Teatru Osterwy

Rozmowa z Justyną Janowską, aktorką Teatru Osterwy, która gra jedną z głównych ról w spektaklu „Bracia Grimm dla dorosłych”

Dania wigilijne: Ciekawe przepisy na śledzie: po żydowsku, po kotwicku, czarno biały

Dania wigilijne: Ciekawe przepisy na śledzie: po żydowsku, po kotwicku, czarno biały

Ponieważ śledzie mają podobne wymiary, bywały w historii jednostką monetarną. Śledzie wymieniano na wino, płacono nimi dziesięciny i marynarski żołd. Ale śledzie to przede wszystkim doskonałe potrawy.

Sukces restauracji z Lublina na festiwalu Restaurant Week. Szef kuchni o zwycięskim daniu
Magazyn

Sukces restauracji z Lublina na festiwalu Restaurant Week. Szef kuchni o zwycięskim daniu

Jego kuzyn, Mariusz Siembida, był w czołówce światowych pływaków. – Zawsze brałem z niego przykład – mówi Kamil Piesta, szef kuchni restauracji The Olive w Lublinie. Na 351 restauracji, które wzięły w festiwalu Restaurant Week, restauracja Hotelu Ilan zajęła trzecie miejsce.