Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Schabowy po lubelsku. W której restauracji w Lublinie jest najlepszy?

Schabowy po lubelsku. W której restauracji w Lublinie jest najlepszy?

Gdzie w Lublinie można zjeść dobrego, tradycyjnego schaboszczaka po lubelsku? Oto nasz subiektywny ranking. Jak zwykle w porządku alfabetycznym

Kulinarny powrót do korzeni

Kulinarny powrót do korzeni

Wraca moda na jedzenie, za którym stoi człowiek. Nasz region może być zagłębiem naturalnych smaków. Mamy najlepszą ziemię i ludzi, którzy są dumni ze swoich kulinarnych tradycji, przekazywanych z pokolenia na pokolenie

Co warto zjeść w lubelskich restauracjach?

Co warto zjeść w lubelskich restauracjach?

Pierogi, sandacz, sałatka? Sprawdzamy co słychać w lubelskich restauracjach.

Nalewki, które jeszcze zdążysz nastawić

Nalewki, które jeszcze zdążysz nastawić

Choć sezon na nalewki zaczyna się w maju, to te nastawione jesienią są najbardziej wartościowe. Może dlatego, że owoce, przepełnione aromatem po brzegi, mają do oddania najwięcej?

Pracowała u Gessler, Makłowicz przed nią klękał. Kim jest właścicielka Old Pubu?

Pracowała u Gessler, Makłowicz przed nią klękał. Kim jest właścicielka Old Pubu?

Kiedy w Old Pubie ukląkł przede mną Robert Makłowicz, nigdy nie przypuszczałam, że kiedyś będzie to moja restauracja - mówi Dorota Otachel, właścicielka i szefowa kuchni restauracji Old Pub w Lublinie.

Jesienią kasza gryczana smakuje najlepiej. Rozgrzewa, dodaje energii, pozwala odpocząć od mięsa. Oto 10 najciekawszych potraw regionalnych z kaszą gryczaną w roli głównej, która jest kulinarną specjalnością naszego regionu

Najlepsze dania z kaszy gryczanej

(fot. Dorota Awiorko)

Top 10 tatarów lubelskich (ceny)

To legenda polskiej zakąski. Według legendy wymyślili je Tatarzy, trzymający pod siodłem kawałki surowego mięsa. Uskrobane, było szybkim i energetycznym posiłkiem. Choć befsztyk tatarski podaje się w Europie nawet jako drugie danie, to nasz tatar wołowy nie ma sobie równych. Oto dziesięć miejsc w Lublinie, gdzie warto wpaść na tatara z wołowiny

7 pomysłów na jesienną kapustę (przepisy)

7 pomysłów na jesienną kapustę (przepisy)

Kiedy za oknem szron zetnie trawę, przypominamy sobie o rozgrzewającym kapuśniaku. Zasmażona kapusta to najlepszy dodatek do golonki, a łazanki z kapustą są lepsze niż niejedno danie. Oto 7 patentów na jesienną kapustę.

Browar Osjann, Old Pub, Ulice Miasta. Co w restauracjach piszczy

Browar Osjann, Old Pub, Ulice Miasta. Co w restauracjach piszczy

Kiedy wszedłem w progi Browaru Restauracyjnego Osjann w Białej Podlaskiej, nic nie wskazywało na to, że podają tu prawdopodobnie najlepszą golonkę w piwie na terenie całego województwa lubelskiego.

Grzyby. Kurki na topie, przepisy na potrawy z kurkami

Grzyby. Kurki na topie, przepisy na potrawy z kurkami

Ich fanem był Adam Mickiewicz. Francuscy kucharze z polskich grzybów najbardziej cenią kurki. Żydzi uważają kurki za jedyny grzyb koszerny, bo są wolne od czerwi. Pachną jak morele, wzbogacają smak zup, sosów i jajecznicy.