Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Atutem restauracji jest klimatyczny ogródek (Fot. W. Sulisz)

Restauracja Dolce Vita. Recenzja

Mają piękny ogródek, włoską kuchnię i apetyt na sukces. Dobre sery, kalmary i słynne danie Saltimbocca alla Romana.

 (Lubelska szkoła fotografii)

Europejski Festiwal Smaku 2012: Wkrótce wielkie gotowanie

Od 7 do 9 września Lublin stanie się kulinarną stolicą Polski. W programie IV edycji Europejskiego Festiwalu Smaku, który potrwa od 7 do 9 września na Starym Mieście w Lublinie, jest ponad 60 wydarzeń.

Paweł Loroch z "Pytania na śniadanie” będzie gotował na Scenie Smaku razem z Agnieszką Filiks, szef

Pierwsza Noc Restauracji w Lublinie

Podczas pierwszej w Lublinie Nocy Restauracji będzie można spróbować prowansalskich przysmaków. A podczas miejskiej gry kulinarnej stać się posiadaczem 18-miesięcznego kręgu sera Bursztyn. Niespodzianek na festiwalu będzie więcej.

Adam Gruszecki (Maciej Kaczanowski)

"Coraz więcej wybitnych gości ląduje w Radawcu"

- Czekam, aż nadejdzie era zeppelinów, która po spłonięciu niemieckiego sterowca pasażerskiego Hidenburg odeszła w zapomnienie. Sterowcami na ogrzane powietrze latałem, jest ich w Europie kilkadziesiąt. Ale prawdziwym sterowcem nie – rozmowa z Adamem Gruszeckim, dyrektorem Aeroklubu Lubelskiego w Radawcu

Kto lubi ryby i owoce morza, to restauracja dla niego (Waldemar Sulisz)

Restauracja Carmen (recenzja)

Ich przebojem są tapas, niewielkie hiszpańskie dania pachnące szafranem, anyżem, czosnkiem i dobrą oliwą, świeże owoce morza i Rabo de Toro. Bycze ogony w winie. Kto ich nie próbował, nie wie, co to życie. Na wizytę w restauracji Ismaela Hernándeza wydaliśmy 216 zł. I były to jak dotąd najlepiej wydane pieniądze.

Katarzyna Mieczkowska-Czerniak, Dariusz Jeż i Krzysztof Żuk (WOJCIECH NIEŚPIAŁOWSKI)

Konfrontacje Teatralne 2012: Aktorzy z wyrokami i zbrodnie na Wołyniu

Ośmiu aktorów z ciężkimi wyrokami i karabinierzy z ostrą bronią. Tak od kulis będzie wyglądał jeden z najciekawszych projektów tegorocznych Konfrontacji Teatralnych.

Hotel Korona i restauracja.

Restauracja Hotelu Korona (recenzja)

O miejscu, gdzie snobują się Vipy, ich żony zażywają SPA, a piękne kobiety delektują się masażami i kuchnią Wellness słyszałem wiele. Nawet o wiele za dużo. A co z jedzeniem? Od dorady nie można oderwać oczu, od kobiet też. Polecamy ryby i romantyczne kolacje ze śniadaniem do łóżka...

Najbliżsi Marcina Różyckiego podczas pogrzebu na cmentarzu przy ul. Unickiej w Lublinie (Maciej Kaczanowski)
galeria

Marcin Różycki. Krótka historia o miłości

11 sierpnia cały dzień miałem dość doskwierające bóle. Przymrużonymi oczami przed snem zerknąłem na czas. Była na zegarku 1.19 – to ostatni wpis na facebookowej stronie Marcina Różyckiego. Śmierć zabrała go w sobotę, 11 sierpnia, o 1.20. Wczoraj odbył się pogrzeb poety i barda z Lublina, nazywanego polskim Tomem Waitsem. Można odejść na zawsze i zawsze być blisko – piszą jego fani

Gryczaki 2012 (Waldemar Sulisz)
galeria

Gryczaki 2012: tak mężczyźni ubijają masło (zdjęcia)

Festiwal Kaszy Gryczaki, który odbywa się w ten weekend w Janowie Lubelskim, wyraźnie odmłodniał. Pokazy na dwóch scenach kipią witalnością i dobrą energią.

Marcin Różycki był członkiem Lubelskiej Federacji Bardów, z którą nagrał trzy płyty. Dwa lata temu w
film

Marcin Różycki nie żyje

Poeta i bard z Lublina, nazywany polskim Tomem Waitsem przegrał walkę z chorobą nowotworową. Zmarł w sobotę o 1.20. Miał 36 lat.