Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

SZ

Lista artykułów:

Krewetki z bąbelkami, czyli Forum Miłośników Win Musujących i Szampanów w Hotelu Alter

Krewetki z bąbelkami, czyli Forum Miłośników Win Musujących i Szampanów w Hotelu Alter

Tomasz Prange-Barczyński, wybitny znawca win i redaktor magazynu „Ferment. Pismo o winie” poprowadzi seminaria oraz degustacje dla fanów win musujących i szampanów w  kuchni i nie tylko. W piątek w Hotelu Alter spotkają się restauratorzy, hotelarze oraz miłośnicy dobrego wina w kuchni. To jedyna w swoim rodzaju okazja, żeby poznać się z winami musującymi i nauczyć się wykorzystywać je w kuchni.

Zwyczaj święcenia pokarmów przywędrował do Polski około XII wieku
galeria

Co włożyć do koszyczka wielkanocnego? Święconka - symbolika pokarmów

Zwyczaj święcenia pokarmów przywędrował do Polski około XII wieku. Najpierw pokarmy święcono w domach. Potem pokarmy święcono na powietrzu, pod krzyżami lub na placach. W końcu XVIII wieku święcenie przeniosło się do kościołów. świątyń i tak jest do dziś.

Co w restauracjach piszczy? Śledzik z Anatewki w Nałęczowie

Co w restauracjach piszczy? Śledzik z Anatewki w Nałęczowie

Wraz z restauracją Willa Filiks w Nałęczowie postanowiliśmy odtworzyć przedwojenny przepis na śledzia z Anatewki.

Konrad Gaca był autorem „Programu Mądrego Odchudzania GACA SYSTEM”
galeria

Konrad Gaca nie żyje. "Zdolny człowiek", "Mogę powiedzieć, że zmienił moje życie"

W czwartek rano w swoim domu pod Lublinem zmarł nagle Konrad Gaca, znany promotor zdrowego stylu życia i właściciel kilku salonów fitness. Miał zaledwie 42 lata

Kuba Daniewski, właściciel restauracji Galimatias

Przepisy na Wielkanoc. Kaczka na świąteczny obiad

Kucharze z restauracji Galimatias w Lublinie zdradzają dla autorski przepis na pierś z kaczki.

Przepisy na Wielkanoc. Jajka w trzech smakach

Przepisy na Wielkanoc. Jajka w trzech smakach

Jajek na wielkanocnym stole nigdy nie za dużo. Kiedy już najemy się jajek z solą, pieprzem i chrzanem, czas na bardziej wyrafinowane kompozycje. Oto jajka faszerowane na 3 sposoby.

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić paschę?

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić paschę?

Nad Bugiem pascha zdrobniale nazywana jest „Pasoczką”. Pascha jest dla prawosławnych królową stołu. To piękny symbol wielokulturowości. Oto pascha przygotowana przez Marka Panka, szefa kuchni w restauracji Hades Szeroka.

Przepisy na Wielkanoc. Jajka w pieczonym schabie

Przepisy na Wielkanoc. Jajka w pieczonym schabie

Sprawdź przepis na jajka w pieczonym schabie.

Przepisy na Wielkanoc. Roladki serowe z jajkiem i szynką

Przepisy na Wielkanoc. Roladki serowe z jajkiem i szynką

Do przygotowania tej wyśmienitej przystawki Agnieszka Filiks użyła sera Cheddar. Sera uwielbianego na całym świecie, który doczekał się swojego muzeum w Kanadzie. Jest słodko-kwaśny, orzechowy w smaku. A nuty pikanterii pozwalają łączyć go z różnymi dodatkami.

Przepisy na Wielkanoc. Chrzanówka nałęczowska

Przepisy na Wielkanoc. Chrzanówka nałęczowska

Sprawdź przepis na chrzanówkę nałęczowską.