Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Z tyłu, za restauracją są dwa tarasy, ogród, jabłonie i porzeczki...

Restauracja "W młynie" w Jakubowicach Murowanych. Recenzja

Mają wiejski ogród, piękne wnętrza i cuda na talerzu. A nie ma deski serów. Czemu?

 (Materiały Organizatora)

"Kukła. Księga Blasku” - nowy spektakl Pawła Passiniego

Zapowiada się sensacyjnie. Jest oparty na Księdze Blasku, odwołuje się do Hioba, Dziadów i teatru Tadeusza Kantora. Premiera 3 sierpnia na festiwalu w Edynburgu.

 (Maciej Kaczanowski)

Smak Orient Expressu po wizycie Magdy Gessler w Lublinie

Aż pięć potraw podawanych w luksusowym pociągu pasażerskim, który kursował z Paryża do Konstantynopola, można od dziś spróbować w lubelskiej restauracji „Orient Express”. To wynik kuchennych rewolucji Magdy Gessler. Jak do tego doszło?

 (Fot. W. Sulisz)

Restauracja "Złota Grota". Recenzja

Mają drogo, dobre borowiki w śmietanie i polędwicę wołową z grilla.

Na zdjęciu Marta Sroka i Halszka Lehman.

 ( BARTŁOMIEJ SOWA)

Seks nocy letniej

Od piątku do niedzieli (1.07) w Teatrze Osterwy \"Sen nocy letniej” z rewelacyjną rolą Przemysława Stippy w roli Puka.

Kamienica muzyków, w której mieści się restauracja "16 stołów" (Fot. W. Sulisz)

Restauracja "16 stołów”. Recenzja

Mają animelkę, deskę serów, świetne zupy i genialny deser.

 (Jacek Świerczyński)

Dyrektor Teatru Osterwy: Tworzę świat którego nie ma

Rozmowa z Arturem Tyszkiewiczem, dyrektorem artystycznym Teatru Osterwy w Lublinie, reżyserem \"Snu nocy letniej” Szekspira.

 (Fot. Waldemar Sulisz)

Karczma "W zagrodzie”. Recenzja

Mają szynkę Panie Kochanku, taką, że Radziwiłł przewraca się w grobie.

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Sekrety kuchni zakonników

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Sekrety kuchni zakonników

Klasztorna kuchnia zawsze słynęła z dobrego jedzenia. Zakonnicy cenili ryby, zioła i dobre wina. Zakonny smak to kolejna Atlantyda na kulinarnej mapie Lubelszczyzny. Jej niektóre sekrety zdradza brat Mariusz Wojdowski OMI z klasztoru Oblatów w Kodniu.

– Mamy serce do sera. Za każdym krążkiem sera z kolekcji Old Poland stoi konkretny człowiek – mówi W

W Radzyniu Podlaskim powstają jedne z najlepszych serów w Europie

Aż się wierzyć nie chce, że w Radzyniu Podlaskim powstają jedne z najlepszych serów w Europie. Bursztyn, Rubin czy Szafir to wielkie polskie sery z Lubelszczyzny, których zazdroszczą nam Włosi i Francuzi. Maestro Wojciech Styś, główny serowar Spomleku, zdradza nam sekrety produkcji i dojrzewania Bursztynu, króla polskich serów.