Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

 (Maciej Kaczanowski)

Tatarski smak: Płow

To potrawa z ryżu, siekanego mięsa, marchwi znana z kuchni tatarskiej i kozackiej. Sekretem krymskiej wersji jest specjalna mieszanka przypraw.

 (Mciej Kaczanowski)

Tatarski smak: Pieremiacze

To małe pierożki w kształcie sakiewek smażone na głębokim tłuszczu.

 (Maciej Kaczanowski)

Tatarski smak: Czeburieki

To okrągłe placki z farszem smażone na głębokim tłuszczu.

 (Maciej Kaczanowski)

Tatarski smak: Bielusz

To surowe mięso, pokrojone na drobne kawałki, zawinięte w ciasto drożdżowe, zapieczone w rondlu lub formie do pieczenia.

W Holi zobaczymy malowniczą 
procesję (Archiwum LROT)

W Holi jak u Pana Boga za piecem

Prawosławna procesja, zabytkowa cerkiew, jarmark i zwiedzanie skansenu. Do tego występy, kiermasze, degustacja potraw regionalnych i malowniczy odpust.

Tarpan (Archiwum LROT)

Dinozaury, wilki, multimedia oraz światło dźwięk

Konkurs na Najlepszy Produkt Turystyczny Województwa Lubelskiego 2010

Kąpiele w wywarze z kwiatów ściągają do Hołowna tłumy turystów (Archiwum LROT)

Hołowno: Wiejskie SPA w Krainie Rumianku

Syberyjska sauna opalana drewnem, gabinet masażu, kąpiel w kwiatach i piękne dziewczęta – to tylko niektóre atrakcje \"Wiejskiego SPA w Krainie Rumianku”. Tak nazywa się kolejny projekt zgłoszony do konkursu na Najlepszy Produkt Turystyczny Województwa Lubelskiego 2010.

Krewetki z grilla są prawdziwym przysmakiem dla koneserów (sxc.hu)

Krewetki z grilla - pomysły i przepisy

W wakacyjnej Akademii Grillowania podpowiemy, jak przyrządzić krewetki z grilla, a następnie podać je z pysznymi warzywami.

Robert Makłowicz podczas kręcenia swojego programu w Biłgoraju (Jacek Mirosław)

Biłgorajski smak

Piróg gryczany to najbardziej oryginalna potrawa regionalna z Lubelszczyzny. Rozsławił ją w Polsce Robert Makłowicz. Najpierw spróbował biłgorajskiego piroga w Lublinie, potem nauczył się go piec w Obszy.

Festiwal kulinarny "Trawnicka zaciera” w Trawnikach już w najbliższą niedzielę. (Archiwum)

Festyn w Trawnikach: Jedź i najedz się do syta

W niedzielę o godz. 14 festiwal kulinarny \"Trawnicka zaciera”. W programie ponad 40 regionalnych potraw, aktorzy serialu \"Rancho”, kapele ludowe i wesołe miasteczko.