Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
To potrawa z ryżu, siekanego mięsa, marchwi znana z kuchni tatarskiej i kozackiej. Sekretem krymskiej wersji jest specjalna mieszanka przypraw.
To małe pierożki w kształcie sakiewek smażone na głębokim tłuszczu.
To okrągłe placki z farszem smażone na głębokim tłuszczu.
To surowe mięso, pokrojone na drobne kawałki, zawinięte w ciasto drożdżowe, zapieczone w rondlu lub formie do pieczenia.
Prawosławna procesja, zabytkowa cerkiew, jarmark i zwiedzanie skansenu. Do tego występy, kiermasze, degustacja potraw regionalnych i malowniczy odpust.
Konkurs na Najlepszy Produkt Turystyczny Województwa Lubelskiego 2010
Syberyjska sauna opalana drewnem, gabinet masażu, kąpiel w kwiatach i piękne dziewczęta – to tylko niektóre atrakcje \"Wiejskiego SPA w Krainie Rumianku”. Tak nazywa się kolejny projekt zgłoszony do konkursu na Najlepszy Produkt Turystyczny Województwa Lubelskiego 2010.
W wakacyjnej Akademii Grillowania podpowiemy, jak przyrządzić krewetki z grilla, a następnie podać je z pysznymi warzywami.
Piróg gryczany to najbardziej oryginalna potrawa regionalna z Lubelszczyzny. Rozsławił ją w Polsce Robert Makłowicz. Najpierw spróbował biłgorajskiego piroga w Lublinie, potem nauczył się go piec w Obszy.
W niedzielę o godz. 14 festiwal kulinarny \"Trawnicka zaciera”. W programie ponad 40 regionalnych potraw, aktorzy serialu \"Rancho”, kapele ludowe i wesołe miasteczko.