Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
W piątek, 4 grudnia od 9 do 12 zapraszam na kurs robienia zimnych nóżek, tymbalików i innych przystawek. Do sekretów wiejskiej kuchni dodamy szufladkę z przyprawami i przepisy na wspólne bycie razem. Czekamy, Agnieszka Krawiec i Waldek Sulisz.
Zestawy pysznej herbaty Irving z porcelanowym kubkiem to był nasz prezent. Nagrody wędrują do Elizówki, Kraśnika i Tomaszowa Lubelskiego. Gratulujemy.
Aż wierzyć się nie chce, że w najstarszej polskiej książce kucharskiej są trzy wyśmienite przepisy na jajecznicę. A w słynnym \"Kucharzu doskonałym” można znaleźć jajecznicę z truflami, suszonym śledziem, panierowaną w chlebie a nawet krajaną w zraziki.
Z historią tej potrawy związany jest zakład, który skończył się podwójną śmiercią. Wychodzi na to, że to najbardziej niebezpieczne pierogi na świecie. Zapraszam w piątek 27 listopada po 9 do Radia Lublin. W audycji \"Gotuj z Suliszem” kurs robienia syberyjskich pielmieni, potrawy kuchni rosyjskiej, szufladka z przyprawami i przepisy na wspólne bycie razem. A wszystko doprawione ciekawostkami, poradami i dobrą muzyką.
Na Waszą prośbę przedłużamy termin przyjmowania zgłoszeń do drugiej edycji konkursu Nasze Dobre Lubelskie 2009. Czekamy do 4 grudnia. Na zgłoszone produkty i usługi czekają Znaki Jakości Dziennika Wschodniego. Potwierdzają dobrą markę i procentują w rozwoju firmy.
Polakom nie podano masowo szczepionki, za co powinni podziękować swojej minister zdrowia. Szczepionka i tak byłaby nieskuteczna, a w dodatku osłabiłaby system immunologiczny - mówi autor bestsellerów.
Golonka ma jałowcowy smak, piecze się na kapuście z winnym jabłkiem. Zachęcam do wypróbowania przepisu, bo Oblasy słyną z dobrego jedzenia.
Matzerbrajt podawało się z marmoladą lub cynamonem. Ziemniaczane placki lateks z sokiem. Pierogi kreplach w zupie. Gęsie pipki z chałką i surówką z tartej rzepy. Kuchnia w przedwojennym Kazimierzu pachniała cebulą, cynamonem i bajglami, których zapach unosił się nad rynkiem. Dziś tradycje tamtej smacznej kuchni pielęgnuje Robert Sulkiewicz.
- Schulz rysował pragnienia. Także erotyczne. Jeśli one pokryją się z pragnieniami widowni, to spektakl zaiskrzy - mówi Krzysztof Babicki, reżyser prapremierowego spektaklu \"Noc wielkiego sezonu” w Teatrze Osterwy.
W życiu jest nam dobrze i źle, kiedy jest nam tylko dobrze, to niedobrze. Dlatego potrzebne są przepisy na bycie razem. Każdy z nas ma popisowe danie, które sprawia, że serce najbliższej osoby topnieje. W piątek, 13 listopada od dziewiątej do dwunastej przepisy na bycie razem. Zapraszamy, Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz.