Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Chłodnik na majówce. Najlepsze przepisy na chłodnik
galeria

Chłodnik na majówce. Najlepsze przepisy na chłodnik

Jak najbardziej. W maju szefowie kuchni wpuszczają chłodniki do kart. Od białego, na ogórkach, przez różowy na botwince po pomidorowy w odcieniach czerwieni i pomarańczy. W maju także robimy chłodniki w domu.

Do menu wprowadza je coraz więcej restauracji. Modne makarony
KUCHNIA

Do menu wprowadza je coraz więcej restauracji. Modne makarony

Coraz więcej restauracji wprowadza makarony do menu. Na talerzach pojawiły się nowe, intrygujące gatunki. Od wspaniałego casarecce, przez rozkoszne pizzi po strozapretti

Magdalena Szpecht
Magazyn
galeria

Wybaczanie i miłość. Magda Szpecht o Hamlecie w Teatrze Andersena

Jeśli uważnie zanalizujemy tekst Hamleta, to jest tam dużo aluzji do polowania, do tropienia, do łowienia zwierząt. Słyszymy: Czemu zachodzicie mnie jak zwierzynę na polowaniu? Szekspir pokazuje świat, w którym jest się ciągle na polowaniu. Albo się zabija, albo jest się zabitym. Rozmowa z Magdą Szpecht, reżyserką „Hamleta” w Teatrze Andersena.

Dorota Wicińska z regionalnej karcmy Chata: Polecam golonkę po roztoczańsku, nadzianą kaszą gryczaną i grzybami z Roztocza
KUCHNIA

"Im więcej wrzucimy ich do garnka, tym będą lepsze". Festiwal Golonki w Lublinie

Już po raz czwarty w regionalnej karcmie Chata w Lublinie spotykają się miłośnicy golonki. Do 21 kwietnia w menu będzie pięć golonek.

Nowy Hamlet w Teatrze Andersena. Dozwolone od 16 lat
Zdjęcia
14 kwietnia 2018, 17:00
galeria

Nowy Hamlet w Teatrze Andersena. Dozwolone od 16 lat

Android Homer16 jest bohaterem Science, pierwszej części nowej premiery w Andersenie. Książę Hamlet pojawi się w części drugiej, nazwanej Hamlet. Scenografia jest ruchoma, widzowie mogą zmieniać miejsce. Aktorzy mogą wciągać widza w akcję. Android może być niebezpieczny. Sceny mogą być okrutne.

Restaurant Week 2018 w Lublinie. Lista restauracji i najciekawsze potrawy

Restaurant Week 2018 w Lublinie. Lista restauracji i najciekawsze potrawy

Restaurant Week 2018 w Lublinie to świetna okazja, żeby w festiwalowej cenie 49 zł zjeść przystawkę, danie główne i deser. W tym roku wśród 22 restauracji są nowe, bardzo obiecujące miejsca. Co ciekawego szykują w tym roku szefowie kuchni?

Przepisy na Wielkanoc. Jajka faszerowane na ciepło

Przepisy na Wielkanoc. Jajka faszerowane na ciepło

Nie ma lepszej rzeczy na wielkanocne śniadanie, jak faszerowane jajka, zapiekane w skorupkach. Bułka tarta jeszcze skwierczy na wierzchu. A pod nią skrywa się aromatyczny farsz.

Agnieszka Filiks
Magazyn
galeria

Tradycyjnie, naturalnie i zdrowo. Wielkanocny stół według Agnieszki Filiks

I w restauracji, i w domu na święta wszystko szykuje sama. Sama piecze pasztety, robi i wędzi kiełbasę oraz szynki. Rozmowa z Agnieszką Filiks, właścicielką i szefową kuchni w restauracji Willa Filiks w Nałęczowie.

Arcybiskup Abel
Magazyn

Wielki Tydzień to czas rozumienia drogi Chrystusa

Wielka Sobota to czas dla prawosławnych i smutku, i oczekiwania na przeszywającą radość Zmartwychwstania Zbawiciela. Wysiłek i Wielkiego Postu, i Wielkiego Tygodnia powinien nam uzmysłowić bezmiar Bożej Miłości. Rozmowa z Jego Ekscelencją Najprzewielebniejszym Ablem, Prawosławnym Arcybiskupem Lubelskim i Chełmskim

Święta od kuchni. Przepisy na Wielkanoc - co warto przygotować wcześniej?
galeria

Święta od kuchni. Przepisy na Wielkanoc - co warto przygotować wcześniej?

Do Wielkanocny zostało już niewiele czasu. Podpowiadamy, co warto wcześniej przygotować w kuchni. Jeszcze zdążycie zrobić białą kiełbasę, nastawić zakwas na żurek i zamarynować mięso na pieczyste. Najlepiej w oparciu o regionalne receptury.