Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Kuchnia gruzińska. Jak zrobić chaczapuri i szaszłyki z sosem?

Kuchnia gruzińska. Jak zrobić chaczapuri i szaszłyki z sosem?

Gruzja będzie w tym roku bohaterem 7 edycji Europejskiego Festiwalu Smaku. Na przełomie sierpnia i września deptak i uliczki Starego Miasta w Lublinie zamienią się w orientalny targ. Będzie można rozsmakować się w chaczapuri, szaszłykach z sosem tkemali, serach, owocach, przyprawach i słodyczach. Jak smakuje Gruzja?

"Przyjdzie Mordor i nas zje” w Teatrze Osterwy
galeria
film

"Przyjdzie Mordor i nas zje” w Teatrze Osterwy

W Teatrze Osterwy trwają ostatnie próby do spektaklu \"Przyjdzie Mordor i nas zje” według głośnej książki Ziemowita Szczerka. W książce stężenie hardkoru szokuje. Jeszcze bardziej zaszokuje was obraz Polaków, pokazany na scenie.

Trzy krainy, dziewięć smaków. Przepisy na najciekawsze potrawy regionalne

Trzy krainy, dziewięć smaków. Przepisy na najciekawsze potrawy regionalne

Bezprecedensowy projekt Zasmakuj w Tradycji zakończył się w zeszły piątek premierą albumu \"Trzy krainy smaku. Historia, ludzie, kuchnia”. Przez rok towarzyszyliśmy warsztatom kulinarnym, których zadaniem było wydobycie i uchronienie od zapomnienia tradycyjnych potraw. Dziś prezentujemy 9 najciekawszych, które mogą być hitem turystyki kulinarnej w naszym regionie.

10 najciekawszych zup w Wielkim Poście

10 najciekawszych zup w Wielkim Poście

W XVII wieku Polacy znali 200 rodzajów zup. Włoscy i francuscy kucharze uczyli się od nas ich gotowania. Co ciekawe, w czasie postu zupy były jeszcze smaczniejsze. Oto 10 najciekawszych zup, popularnych w wielkim poście. Sprawdźcie, jak smakuje tradycyjna kuchnia lubelska

Najlepsze przepisy na śledzia

Najlepsze przepisy na śledzia

W Wielkim Poście rządzi śledź. Może być z cebulą i olejem, może być z korzennymi przyprawami, może być tatar ze śledzia. Może być na zimno i na gorąco.

Zmarł artysta grafik Andrzej Kot

Zmarł artysta grafik Andrzej Kot

We wtorek zmarł w Lublinie Andrzej Kot, wybitny grafik, typograf i drukarz. Przegrał walkę ze śmiertelną chorobą.

Pizzerie Lublin. Gdzie zamówić wyjątkową pizzę?

Pizzerie Lublin. Nasz ranking 10 najlepszych pizzerii

Cieniutkie ciasto, bajeczne oliwy, piec opalany drewnem. Podpowiadamy, gdzie w Lublinie warto pójść na pizzę.

Zawijane, duszone i z kapustą. Zrazy to danie z tradycją (przepisy)

Zawijane, duszone i z kapustą. Zrazy to danie z tradycją (przepisy)

Zrazy to szlachetne danie z wielką tradycją. Podawane z kaszą gryczaną powinny być jednym ze sztandarowych dań kuchni lubelskiej. Podobnie jak gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami

Kupiec Wenecki w Teatrze Osterwy

Kupiec Wenecki w Teatrze Osterwy

Od piątku do niedzieli (6-8 luty) możecie zobaczyć sztukę Szekspira. Tekst \"Kupca Weneckiego\" najpierw podrasował Artur Pałyga, autor kontrowersyjnej sztuki \"Żyd\". Spektakl wyreżyserował Paweł Łysak, uczeń Tadeusza Łomnickiego i dyrektor Teatru Powszechnego w Warszawie.

Wspomnienie Daniela de Tramecourta. Książka kucharska dla malarzy

Wspomnienie Daniela de Tramecourta. Książka kucharska dla malarzy

We wtorek zmarł Daniel de Tramecourt, znakomity malarz związany z Kazimierzem Dolnym. Zostawił wspaniałe obrazy, grafiki i kolaże. Oraz kilka przepisów kulinarnych.