Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Zasmakuj w Krzczonowie: Pierogi i żurek

Zasmakuj w Krzczonowie: Pierogi i żurek

Krzczonów słynie ze strojów rozpoznawanych w całej Polsce. Słynie też z pierogów i żurku z podsuszanym serem. Ale na kolejnych warsztatach Zasmakuj w Tradycji objawiła się wprost przepyszna zupa zacierkowa i fajercarze w fantazyjnych wzorach. Tam ludzie mają wyobraźnię i smak

Słodko-gorzki festiwal - darmowe wejściówki od dziś

Słodko-gorzki festiwal - darmowe wejściówki od dziś

W sobotę, 31 maja, od godz. 12 w kasie Centrum Kultury możecie odbierać bezpłatne wejściówki na Słodko-Gorzki Festiwal Teatralny Sąsiedzi.

Premiera w Andersenie:  Cudowna lampa Aladyna

Premiera w Andersenie: Cudowna lampa Aladyna

Jeśli lubicie poezję Leśmiana i baśń o lampie Aladyna, to Teatr Andersena ma dla Was w sobotę 31 maja premierę sztuki „Cudowna lampa Aladyna według Klechd Sezamowych znakomitego poety.

Sebastian Gołębiewski
Należy do pionierów kulinarnych warsztatów i kursów w Polsce. To wychowanek Kurta Schellera i Adama Chrząstowskiego. Znany i ceniony pracuje w najlepszych gotujących zespołach warsztatowych w Polsce. Od Akademii Kurta Schellera, SoulKitchen, Jakubiak Team po Łapanowski Grupa Kulinarna i Kulinare. Jest cenionym stylistą kulinarnym, trenerem i egzaminatorem w kulinarnych projektach unijnych

7 wieków smaku na Nocy Kultury w Lublinie

W sobotę z 7 na 8 czerwca w 7 wybranych restauracjach Lublina będziecie mogli spróbować 7 potraw wpisanych w 700-letnią historię miasta. Do przygotowania każdego z dań kucharze użyją produktów sygnowanych Marką Lubelskie

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Zasmakuj w Wyżnicy

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Zasmakuj w Wyżnicy

Cóż może być piękniejszego wiosną, niż słodkie soczyste truskawki i świeże szparagi? Jeśli podamy do tego kieliszek domowego koniaku, to aż chce się żyć. Na kolejnych warsztatach "Zasmakuj w Tradycji, które odbyły się w Wyżnicy, tradycja połączyła się z nowoczesną, wykwintną kuchnią

 (Maciej Kaczanowski)

15 lat zespołu "Kairos". Rozmowa z Borysem Somerschafem

Rozmowa z Borysem Somerschafem, kompozytorem i dyrygentem Męskiego Zespołu Wokalnego \"Kairos”

Zasmakuj w Tereszpolu

Zasmakuj w Tereszpolu

Wyprawa do Tereszpola to jak wyprawa na koniec świata. Po drodze mijamy wspaniały kościół św. Dominika w Turobinie, kapliczki niezwykłej urody i charakterystyczne karawaki. Cudowne krzyże z Hiszpanii. Kiedy dotrzecie na miejsce, spotkanie ze wspaniałymi lasami Puszczy Solskiej i wzgórzami Roztocza dostarczy nieziemskich przeżyć. Wtedy smaki okażą się tylko ziemskim deserem. Ale jakim!

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Zasmakuj w Radawcu

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Zasmakuj w Radawcu

Fantastyczne placuszki z kapusty i ziemniaków, napoleonka na cześć Napoleona i wspaniały marchewkowiec to niektóre przeboje warsztatów "Zasmakuj w Tradycji, które odbyły się w Radawcu Dużym pod Lublinem

Krzysztof Borowiec nie żyje

Krzysztof Borowiec nie żyje

Nie tak dawno wznowił jeden ze swoich głośnych spektakli "Album rodzinny. - Zagrał go cztery razy w Hades Szeroka. Publiczność była zachwycona. Miał tyle planów, przeprowadził się na Stare Miasto, zdążył pomieszkać cztery dni - mówi z żalem Elżbieta Cwalina.

Josif Karpin: Możesz nawet zatańczyć w deszczu

Josif Karpin: Możesz nawet zatańczyć w deszczu

Rozmowa z Josifem Karpinem, choreografem i tancerzem, przewodniczącym Gminy Żydowskiej w Drohobyczu, który corocznie odmawia kadisz za Brunona Schulza.