Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Gdzie pojechać na dziczyznę, a gdzie na dobre ryby? Gdzie golonka jest smakowita, a gdzie pielmienie rozpływają się w ustach? Przedstawiamy restauracje w naszym województwie, które w nowym roku warto odwiedzić w pierwszej kolejności. Nasz wybór jest wyłącznie subiektywny, ale może być drogowskazem: gdzie warto pojechać, co warto zjeść
Aż trzy różne spektakle możecie w ten weekend (10-12.01) zobaczyć w Teatrze Andersena.
Piękne wnętrze, widok na ogród, który latem zamienia się też w restaurację oraz kuchnia oparta na sezonowych produktach. Ponieważ restauracja jest częścią przytulnego pensjonatu, na sali panuje rodzinna atmosfera. Na miejscu znajdziecie także sklepik z domowymi przetworami, a na kredensie stoją tutejsze nalewki.
Przedstawiamy restauracje Lublina, które w nowym roku warto odwiedzić w pierwszej kolejności. Wizyta w każdej może być fascynująca i w każdej spotkacie dobre jedzenie. Nasz wybór jest wyłącznie subiektywny, ale może być drogowskazem. Gdzie warto pójść, co warto zjeść?
Na ostatnią w tym roku recenzję wybraliśmy się do Zajazdu Marta. Restauracja działa już dwadzieścia lat, specjalizując się w potrawach z dziczyzny, która według Roberta Makłowicza \"jest najlepsza na świecie”. Dlatego postanowiliśmy spróbować innych smaków.
Nieznane fotografie Zofii Malczewskiej z Sitna, które możecie zobaczyć na wielkiej wystawie w Muzeum Zamojskim, fascynują i wzruszają. Z jednego ze zdjęć spogląda na nas piękna dziewczyna ze sznurem pereł na szyi. Aż się wierzyć nie chce, że autorka wspaniałych fotografii, która sportretowała życie ziemiańskiego dworu, nie ma nawet grobu. Zostały klisze z aparatu, zegarek bez wskazówek i naparstek
Na świąteczny obiad chcemy polecić wam marynowaną pierś z kaczki. To bardzo smaczne mięso, w przedświątecznych promocjach można kupić piersi z kaczki w dobrej cenie.
Musi być barszcz z uszkami, śledzie i karp. Do tego pierogi z kapustą i grzybami, kluski z makiem i kompot z suszu
Jaka jest polska kuchnia? – Smaczna, tłusta zimą i bardzo trudna. Dlaczego? – Uwielbiam gołąbki, ale jak próbuję je zrobić, to wychodzi mi risotto. Bardzo smakuje mi bigos, ale to już wyższa szkoła jazdy. Może kiedyś się nauczę. A ponieważ idą święta, chciałem podzielić się kilkoma moimi włoskimi przepisami.
Kieliszek dobrej cytrynówki, chrzanówki czy miętówki to najlepszy sposób, żeby dać sobie radę z suto zastawionym stołem. Specjalny patent ma na to Daniel Olbrychski, który w Męćmierzu nastawia aromatyczną nalewkę ziołową. A więc zanim zaczniecie szykować święta, nastawcie nalewkę.