Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR Sulisz

Lista artykułów:

Jean Bos: Zapraszam na mój pokaz i spotkania podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie 7–9 wr

Jean Bos, najlepszy kucharz świata odwiedzi Lublin

We wrześniu przyjedzie do Lublina Jean Bos, szef kuchni pałacu królewskiego w Brukseli, który przez wiele lat gotował dla króla Baudouina i jego małżonki Fabioli. Pokazy kuchni molekularnej, w której specjalizuje się królewski kucharz, nieustannie wzbudzają emocje i kontrowersje. A degustacje wywołują doznania nieporównywalne ze zwykłym jedzeniem.

Grzegorz Łapanowski: Ugotuję co najmniej 5 potraw z różnych kasz, pokażę bogactwo ich smaku i z przy

Festiwal Kaszy "Gryczaki” 2012: Wielkie gotowanie

Chce by jedzenie było lepsze. Na co dzień świeże, lokalne i tradycyjne. Dlatego z radością będzie w niedzielę 12 sierpnia gotował dla was na Festiwalu Kaszy \"Gryczaki” 2012. Ale już w sobotę czekają na was w Janowie Lubelskim niezwykłe atrakcje. Na festiwal wybiera się 10 tysięcy poszukiwaczy smaków

 (Fot. W.Sulisz)

Czeska Piwnica (recenzja)

Ilekroć mijałem \"Czeską Piwnicę”, przypominały mi się słowa: \"Posłusznie melduję, panie oberlejtnant, że wszystko jest w porządku, tylko kot jest gałgan i zeżarł kanarka” z książki \"Przygody dobrego wojaka Szwejka”.

 (Maciej Kaczanowski )

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Smak natury, czyli festiwal kaszy

Poszukiwacze naturalnych smaków powinni w sobotę i niedzielę 11-12 sierpnia odwiedzić Janów Lubelski, który stanie się kulinarną stolicą wschodniej Polski. W trakcie Festiwalu Kaszy Gryczaki 2012 będzie można spróbować serów zagrodowych, wędzonego karpia i niezliczonych potraw z kaszą w roli głównej.

 "Małżenstwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie gotować, mąż musi codziennie j

Zajazd Wincentów. Recenzja

Dobry adres dla miłośników rosyjskiej kuchni, niektóre dania na pięć z plusem.

W Lublinie trwają ostatnie próby do przedstawienia "Kukła. Księga Blasku”

Metafizyczna kanapka. Nowy spektakl Pawła Passiniego

Nowy spektakl Pawła Passiniego zapowiada się sensacyjnie. Jest oparty na Księdze Blasku, odwołuje się do Hioba, Dziadów i teatru Tadeusza Kantora. Premiera już 3 sierpnia na festiwalu w Edynburgu.

Spirala Blues & Jazz Club (Waldemar Sulisz)

Spirala Blues & Jazz Club. Recenzja

Prawdopodobnie mają najlepszą pizzę w Lublinie.

Królowe i wiedźmy w Andersenie

Królowe i wiedźmy w Andersenie

W Teatrze Andersena możecie przez całe wakacje oglądać wystawę intrygujących kostiumów teatralnych. Wystarczy zabrać dziecko, poprosić o otwarcie wystawy, zapalić światło i znaleźć się w bajkowym świecie.

 (Maciej Kaczanowski)

Maja Podleśna: Weszłam na drogę, na końcu której widać światełko

W 2004 roku Maja Podleśna zaczęła pisać ikony. Rok później w kościele parafialnym w Pliszczynie jej pierwsza ikona Chrystus Pantokrator została uroczyście poświęcona.

 (Małgorzata Sulisz)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Smak sukcesu

Nasza regionalna kuchnia nie ma sobie równych w Polsce. A potrawy nagrodzone podczas tegorocznej edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” to prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. Smaki Regionów są trendy.