Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Mają szynkę Panie Kochanku, taką, że Radziwiłł przewraca się w grobie.
Klasztorna kuchnia zawsze słynęła z dobrego jedzenia. Zakonnicy cenili ryby, zioła i dobre wina. Zakonny smak to kolejna Atlantyda na kulinarnej mapie Lubelszczyzny. Jej niektóre sekrety zdradza brat Mariusz Wojdowski OMI z klasztoru Oblatów w Kodniu.
Aż się wierzyć nie chce, że w Radzyniu Podlaskim powstają jedne z najlepszych serów w Europie. Bursztyn, Rubin czy Szafir to wielkie polskie sery z Lubelszczyzny, których zazdroszczą nam Włosi i Francuzi. Maestro Wojciech Styś, główny serowar Spomleku, zdradza nam sekrety produkcji i dojrzewania Bursztynu, króla polskich serów.
Rozmowa z Piotrem Selimem, pianistą, kompozytorem, członkiem Lubelskiej Federacji Bardów.
Polecam foccacię, sery, ravioli z borowikami, tortellini z szynką i parmezanem.
Zanim ks. Karol Wojtyła został papieżem i przyjechał do Lublina dwadzieścia pięć lat temu, bywał w Lublinie wcześniej, będąc profesorem KUL. Dzięki uprzejmości ks. Piotra Kawałko publikujemy nieznane zdjęcia Karola Wojtyły.
Ma skośne oczy, tatarskie rysy, jest leśniczyną i świetnie gotuje. Jej specjalnością jest dziczyzna. Najpierw złamała kulinarny sekret Sapiehów i wygrała zeszłoroczną edycję konkursu „Nasze kulinarne dziedzictwo”. 15 lipca na zamku w Janowcu, gdzie odbędzie się tegoroczna edycja prestiżowego konkursu na najlepszy produkt regionalny Lubelszczyzny, zaprezentuje wędzoną polędwiczkę z karpia po kodeńsku.
Już w sobotę 9 czerwca o godz. 18 w lubelskim Teatrze Muzycznym możecie zobaczyć premierowy spektakl \"Kiedy kota nie ma”.
Już w sobotę 9 czerwca o godz. 18 w lubelskim Teatrze Muzycznym możecie zobaczyć premierowy spektakl \"Kiedy kota nie ma”.
Ma skośne oczy, tatarskie rysy, jest leśniczyną i świetnie gotuje. Jej specjalnością jest dziczyzna. Najpierw złamała kulinarny sekret Sapiehów i wygrała zeszłoroczną edycję konkursu \"Nasze kulinarne dziedzictwo”. 15 lipca na zamku w Janowcu, gdzie odbędzie się tegoroczna edycja prestiżowego konkursu na najlepszy produkt regionalny Lubelszczyzny zaprezentuje wędzoną polędwiczkę z karpia po kodeńsku.