Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR Sulisz

Lista artykułów:

Urszula Dudziak (Dorota Awiorko-Klimek)

Urszula Dudziak: Z tego się nie tyje

Nie mogę się nim nasycić. Jest słodki. Najlepszy na świecie. Tak bardzo w zgodzie z ciałem kobiety. Wielka gwiazda zdradza tajemnicę doskonałej figury.

 (W. Sulisz)

Gotuj z Suliszem. Trzy smaczne godziny w Radiu Lublin. Ryba z kolendrą

W piątek, 30 października od dziewiątej do dwunastej. Jak smakuje kergulena? Dlaczego labraks jest modny? Skandal z pangą. Porady dla dorady. Sensacyjne odkrycie w sprawie kurkumy. I kuchnia Urszuli Dudziak. Zapraszamy, Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz

Marek Niedźwiecki (Dorota Awiorko)

Marek Niedźwiecki: Uwielbiam grzyby

Marek Niedźwiecki zbiera grzyby, mrozi je na zimę, uwielbia zupę grzybową. Siostra piecze mu mięso, a od dodaje je do grzybów. W rozmowie z Dziennikiem opowiada o smakach dzieciństwa. I rydzach w Australii.

Kurkuma (W. Sulisz)

Kurkuma: Rak pożre się sam

Irlandzcy naukowcy stwierdzili, że kurkuma dosłownie zabija komórki nowotworowe. Co więcej proces ten jest niezwykle szybki. W dodatku kurkuma wysyła sygnał, który powoduje, że komórki rakowe zjadają się same – podaje za BBC Gazeta Wyborcza.

 (E. Kubicka)

Przepisy mistrzów. Eliza Kunc: Śledzie w imbirze

To potrawa, która zachwyciła Piotra Bikonta i Roberta Makłowicza na ubiegłorocznym \"Święcie śledzia\". Śledzie w imbirze zajęły tam pierwsze miejsce. Są pyszne. Zresztą sprawdźcie sami.

 (S. Stelmach)

Coraz więcej grzybów. Wysyp kani

To bardzo smaczne grzyby. Ale pamiętajcie. Na kapeluszu muszą mieć zadziorki. Na trzonie ruchomy pierścień. I nóżka po przełamaniu musi być pusta. Najlepsze są jak schabowe. Obsmażone i zalane octem smakują nadzwyczajnie. Podobnie jak kanie na tostach.

 (G. Filipiak)

Wasze przepisy. Agnieszka Krawiec: Zapiekanka z ziołami prowansalskimi

Choć ma bajkową figurę, to lubi zajadać boczek z patelni, świeżonkę z cebulką a na deser śledzie. Dziś poleca swoją zapiekankę. Do dobrego wina.

 (W. Sulisz)

Na grzyby. Są kanie. I gąski

Pazurki na kapeluszu, ruchomy pierścień na trzonie. Po przełamaniu pusta nóżka w środku. To gwarancja smacznej kani. Zrobiona jak schabowy smakuje jak on. A pierogi z gąsek nie mają sobie równych.

 (M. Kaczanowski)

Prosta zupa gulaszowa

Jesienią w moim domu najlepiej schodzą: fasolowa, gulaszowa, ziemniaczana i żurek z kiełbasą. Zupa gulaszowa jest najbardziej posilna. I ten ostry charakter.

 (M. Kaczanowski)

Złota łyżka dla restauracji "U Elizy" w Piaskach

Po raz siódmy redakcja Dziennika Wschodniego\" przyznała \"Złotą łyżkę\". Pani Eliza Kunc odebrała prestiżową nagrodę na Europejskim Festiwalu Smaku. W piątek, 23 października dyplom sygnowany podpisem Piotra Bikonta i Roberta Makłowicza zawisł na honorowym miejscu w restauracji \"U Elizy\". Gratulujemy.