Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Albo w Złotej Rybce. To właśnie w tej restauracji w Garbowie odbyły się kolejne warsztaty z cyklu Zasmakuj w Tradycji. Choć Garbów słynie ze znakomitych ryb, w tym topowego karpia w śmietanie, to spotkanie okazało się festiwalem pierogów. Pierwsze skrzypce grały w nim pierogi chachłackie
Jedną z najbardziej niezwykłych powieści wszechczasów zobaczymy na deskach Teatru Osterwy w Lublinie. Na widzów piątkowej i sobotniej premiery Mistrza i Małgorzaty czekają mocne niespodzianki
Senne i malownicze Wysokie szczyci się prawami miejskimi od 1368 roku. Stał tu zamek obronny, zniszczony w XVII wieku. Murowane piwnice pełne skarbów zapadły się w 1895 roku. Był tu także dwór drewniany z alkierzem. Dziś śladem dawnej świetności jest przepiękna plebania, która dogorywa cichutko pod bokiem kościoła.
Krzczonów słynie ze strojów rozpoznawanych w całej Polsce. Słynie też z pierogów i żurku z podsuszanym serem. Ale na kolejnych warsztatach Zasmakuj w Tradycji objawiła się wprost przepyszna zupa zacierkowa i fajercarze w fantazyjnych wzorach. Tam ludzie mają wyobraźnię i smak
W sobotę, 31 maja, od godz. 12 w kasie Centrum Kultury możecie odbierać bezpłatne wejściówki na Słodko-Gorzki Festiwal Teatralny Sąsiedzi.
Jeśli lubicie poezję Leśmiana i baśń o lampie Aladyna, to Teatr Andersena ma dla Was w sobotę 31 maja premierę sztuki „Cudowna lampa Aladyna według Klechd Sezamowych znakomitego poety.
W sobotę z 7 na 8 czerwca w 7 wybranych restauracjach Lublina będziecie mogli spróbować 7 potraw wpisanych w 700-letnią historię miasta. Do przygotowania każdego z dań kucharze użyją produktów sygnowanych Marką Lubelskie
Cóż może być piękniejszego wiosną, niż słodkie soczyste truskawki i świeże szparagi? Jeśli podamy do tego kieliszek domowego koniaku, to aż chce się żyć. Na kolejnych warsztatach "Zasmakuj w Tradycji, które odbyły się w Wyżnicy, tradycja połączyła się z nowoczesną, wykwintną kuchnią
Rozmowa z Borysem Somerschafem, kompozytorem i dyrygentem Męskiego Zespołu Wokalnego \"Kairos”
Wyprawa do Tereszpola to jak wyprawa na koniec świata. Po drodze mijamy wspaniały kościół św. Dominika w Turobinie, kapliczki niezwykłej urody i charakterystyczne karawaki. Cudowne krzyże z Hiszpanii. Kiedy dotrzecie na miejsce, spotkanie ze wspaniałymi lasami Puszczy Solskiej i wzgórzami Roztocza dostarczy nieziemskich przeżyć. Wtedy smaki okażą się tylko ziemskim deserem. Ale jakim!