Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Rozmawiała Agnieszka Kasperska

Lista artykułów:

"Pogotowie pralnicze" realizuje też nocne zamówienia. Kto korzysta z ich usług?

"Pogotowie pralnicze" realizuje też nocne zamówienia. Kto korzysta z ich usług?

Rozmowa z Krzysztofem Ligęzą, właścicielem "Pogotowia pralniczego" świadczącego usługi z Lublinie i okolicach.

Krzysztof Pietrzak z pracownikami lubelskiej firmy Inteligentne Instalacje Elektryczne podjął się prac w mieszkaniu, w którym już wkrótce zamieszka emerytowana nauczycielka z Lublina, Grażyna Maciążek. W akcję pomocową na jej rzecz zaangażowały się dziesiątki Czytelników
Rozmowa

Łączą kablem inteligencję z tradycją. A do tego mają wielkie serca

Z Krzysztofem Pietrzakiem z lubelskiej firmy Inteligentne Instalacje Elektryczne rozmawiamy o szkolnictwie zawodowym, sytuacji w branży po pandemii oraz o tym, czy mamy wielkie serca.

– Naszym pracownikom zapewniamy stabilność zawodową pomimo ewentualnego lockdownu – mówi Mateusz Daciuk (w żółtej koszulce, na zdjęciu z załogą)
Rozmowa

Ich kuchnię polubił nawet "Polski Chuck Norris". Otworzyli w Lublinie lokal w trakcie lockdownu

– W restauracji najważniejsza jest atmosfera. Stąd ogromna popularność naszego lokalu, którą udało nam się zdobyć w tak krótkim czasie – rozmowa z Mateuszem Daciukiem, pomysłodawcą otwartej w trakcie lockdownu lubelskiej restauracji The Bungers.

Katarzyna Dardzińska: Do Lublina przyjechałam w zasadzie tylko na chwilę i tak już zostałam
Rozmowa

Antykwariat Lublin świętował 25. urodziny. "Jest tyle książek do przeczytania, że na nudne szkoda mi czasu"

Rozmowa z Katarzyną Dardzińską, współwłaścicielką Antykwariatu Lublin, który wczoraj miał 25. urodziny.

Nieśmiertelne trzy goździki zastąpiły rzeczy znacznie bardziej wyrafinowane. Te zmiany dzieją się zresztą przez cały czas– opowiada Piotr Marzec
Magazyn

Ćwierć wieku z kwiatami. Florysta szuka inspiracji u królowej Elżbiety II

Bardzo lubię swoją pracę, bo każdy dzień jest inny od poprzedniego. Nigdy nie wiem, co będę danego dnia robić. Umożliwia to właśnie florystyka, która rodziła się na moich oczach - rozmowa z Piotrem Marcem, właścicielem znanej zamojskiej kwiaciarni, który obcowanie z roślinami podniósł do rangi sztuki

Takiego "ciuchlandu" w Lublinie jeszcze nie było. Startuje Różana Szafa
Rozmowa

Takiego "ciuchlandu" w Lublinie jeszcze nie było. Startuje Różana Szafa

Rozmowa z Sylwestrem Iżowskim, współwłaściciel wyjątkowego sklepu z używaną odzieżą, którego otwarcie będzie w najbliższy czwartek przy ulicy Różanej 8/5A w Lublinie.

Monika Niedźwiedź nie rozumie decyzji o zamknięciu zakładów fryzjerskich
Rozmowa

Klienci nauczyli się strzyc i czesać w domach. "Do fryzjera przychodzi coraz mniej starszych osób."

Rozmowa z Moniką Niedźwiedź, właścicielką salonu fryzjerskiego „Monika” w Lublinie rozmawiamy o otwarciu zakładów fryzjerskich

Właściciel sklepu zwraca uwagę, że młodzi klienci podejmują coraz bardziej świadome decyzje zakupowe
Rozmowa

Kupić dobry garnitur i ruszyć w świat. "Coraz fajniejsza jest ta nasza młodzież"

Rozmowa z Dariuszem Korczyckim, właścicielem Centrum Garniturowego w Lublinie rozmawiamy o… zbliżających się maturach

Staramy się nie narzekać, tylko ciężko pracować, żeby utrzymać pub – mówi Dziennikowi Magdalena Ciechońska
Rozmowa

Będą rozdawać pizzę przez cały rok. "Staramy się nie narzekać, tylko ciężko pracować"

– Nie chcemy narzekać na pandemię i zamiast prosić o wsparcie, chcemy dać klientom coś od siebie. Należy im się to, bo w tym trudnym czasie zostali z nami i wspierają nas swoimi zamówieniami. Rozmowa z Magdaleną Ciechońską, współwłaścicielką Pubu Czytelnia w Lublinie

Zamiast w restauracji, jeździ gotować do klientów. "Ludzie bardzo tęsknią do spotkań z bliskimi"
Rozmowa

Zamiast w restauracji, jeździ gotować do klientów. "Ludzie bardzo tęsknią do spotkań z bliskimi"

Rozmowa z Michałem, zawodowym kucharzem z Lublina, którego koronawirus zmusił do zamiany pracy w restauracji na domowe zlecenia.