Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Prace najwększych mistrzów będzie można zobaczyć w piątek o godz. 18 na jubileuszowej wystawie Lubelskiego Towarzystwa Fotograficznego w Lublinie.
Dzisiaj o godz. 19 w klubie Barrakuda przy ul. 1 Maja 23 w Lublinie spotkają się sympatycy Piask. – Zapraszam na wieczór wspomnień poświęcony mojemu ojcu Ryszardowi Sieczkarzowi, który w Piaskach prowadził restaurację „Rarytas” – mówi Jaga Sieczkarz. Po przejrzeniu starych fotografii wybrała 30, zobaczycie je na ścianie pamięci. W ten sposób odżyje klimat miasteczka, które słynęło z końskich targów i flaków.
Podajemy oryginalny przepis na zupę ziemniaczaną zasmażaną. Palce lizać!
Jeden z najwybitniejszych reżyserów na świecie Eugenio Barba przyjechał do Lublina. Dziś w poniedziałek 24 października będzie w Galerii Sceny Plastycznej KUL promował swoją książkę \"Spalić dom”.
Ogłaszamy kolejny konkurs z cyklu \"Podaj przepis”. Żeby wziąć w nim udział należy w komentarzach pod tekstem wpisać swój przepis na tanie i dobre danie z makaronem w roli głównej. Nagrody czekają.
W środę (19.10) o godz. 18 w lubelskiej restauracji \"Hades-Szeroka” możecie zobaczyć spektakl Tomasza Pietrasiewicza \"Sztukmistrz z Lublina”.
Dlaczego jesienią tak lubimy śledzie? Bo zwiększają poziom serotoniny i likwidują chandrę. W lubelskim barze Top-Top jeszcze można zjeść śledzika na zakąskę. Gdzie jeszcze na Lubelszczyźnie można na niego wpaść?
Bardzo smaczne, zdrowe i posilne. Warto je zrobić i skosztować.
To jeden ze zwycięskich przepisów w naszym żurawinowym konkursie. Autorkę przepisu prosimy o kontakt z Agnieszką Dragan.
Teatr Prezentacje, \"Diabeł w purpurze\". Teatr Osterwy w Lublinie, 9-10 października.