Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

(Sz)

Lista artykułów:

Stefan Kiełsznia: Lublin, którego nie ma (Ośrodek Brama Grodzka Teatr NN)

Zobacz zdjęcia Hartwiga, Kiełszni i Magierskiego

Prace najwększych mistrzów będzie można zobaczyć w piątek o godz. 18 na jubileuszowej wystawie Lubelskiego Towarzystwa Fotograficznego w Lublinie.

Ojciec za szybko umarł. Zostały zdjęcia, wspomnienia i receptura na słynne flaki z Piask – mówi Jaga

Piaski przyjadą do Lublina. Powspominać

Dzisiaj o godz. 19 w klubie Barrakuda przy ul. 1 Maja 23 w Lublinie spotkają się sympatycy Piask. – Zapraszam na wieczór wspomnień poświęcony mojemu ojcu Ryszardowi Sieczkarzowi, który w Piaskach prowadził restaurację „Rarytas” – mówi Jaga Sieczkarz. Po przejrzeniu starych fotografii wybrała 30, zobaczycie je na ścianie pamięci. W ten sposób odżyje klimat miasteczka, które słynęło z końskich targów i flaków.

 (Stock.xchng)

Najsłynniejsze potrawy PRL: Zupa ziemniaczana zasmażana

Podajemy oryginalny przepis na zupę ziemniaczaną zasmażaną. Palce lizać!

Eugenio Barba (Archiwum)

Eugenio Barba w Lublinie

Jeden z najwybitniejszych reżyserów na świecie Eugenio Barba przyjechał do Lublina. Dziś w poniedziałek 24 października będzie w Galerii Sceny Plastycznej KUL promował swoją książkę \"Spalić dom”.

W naszym konkursie możecie wygrać delikatesowy kosz pełen dobrych makaronów (Materiały organizatora)

Podaj przepis na dobry makaron, wygraj kosz pełen makaronów!

Ogłaszamy kolejny konkurs z cyklu \"Podaj przepis”. Żeby wziąć w nim udział należy w komentarzach pod tekstem wpisać swój przepis na tanie i dobre danie z makaronem w roli głównej. Nagrody czekają.

Sztukmistrz z Lublina (Bartłomiej Żurawski / Archiwum)

Sztukmistrz z Lublina w Hadesie

W środę (19.10) o godz. 18 w lubelskiej restauracji \"Hades-Szeroka” możecie zobaczyć spektakl Tomasza Pietrasiewicza \"Sztukmistrz z Lublina”.

 (Ewa Kubicka)

Śledzik. Ryba czy zakąska?

Dlaczego jesienią tak lubimy śledzie? Bo zwiększają poziom serotoniny i likwidują chandrę. W lubelskim barze Top-Top jeszcze można zjeść śledzika na zakąskę. Gdzie jeszcze na Lubelszczyźnie można na niego wpaść?

Pieczony łosoś w przyprawach to podstawa farszu (Archiwum)

Szwedzkie pierogi z łososiem. Z Motycza

Bardzo smaczne, zdrowe i posilne. Warto je zrobić i skosztować.

Żurawinowy konkurs. Dziki ryż z karmelizowaną cebulką

Żurawinowy konkurs. Dziki ryż z karmelizowaną cebulką

To jeden ze zwycięskich przepisów w naszym żurawinowym konkursie. Autorkę przepisu prosimy o kontakt z Agnieszką Dragan.

Diabeł w purpurze (Materiały organizatora)

"Diabeł w purpurze" w Teatrze Osterwy

Teatr Prezentacje, \"Diabeł w purpurze\". Teatr Osterwy w Lublinie, 9-10 października.