Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

(Sz)

Lista artykułów:

Fot. Małgorzata Sulisz

Andrzej Kot. Wystawa w Domu Słów i bibliotece UMCS

Wczoraj minął rok od śmierci Andrzeja Kota, lubelskiego grafika i rysownika. W dwóch miejscach otwarto wystawy jego prac.

"Wesele" w Teatrze Andersena
30 stycznia 2016, 17:00

"Wesele" w Teatrze Andersena

Opisywane przez Stanisława Wyspiańskiego „Wesele” trwa nadal. Goście jedzą, piją, bawią się. I zastygają w chocholim tańcu.

(fot. Dorota Awiorko)

Pomoc dla Roberta Anyszkiewicza: Będzie koncert charytatywny

Życie spłatało mu strasznego figla. Razem z kolegami pojechał poskakać do wody. Kiedy stał na brzegu, jeden z towarzyszy pchnął go do wody. Uderzył głową w dno, które w tym miejscu było niewiele ponad pół metra pod wodą. – Jak uderzyłem, poczułem jak coś strzeliło mi w kręgosłupie – mówi Robert.

(fot. Dorota Awiorko)
galeria

Lubelskie ze smakiem. Najlepsze produkty nagrodzone (zdjęcia)

Olej świąteczny roztoczański z nagrodą główną, piwo Jagiełło Chmielaki najlepsze według Czytelników. Podczas wtorkowej Gali Finałowej w Dworku Jabłonna doceniliśmy to, co najlepsze. A nie ma nic lepszego od dobrej żywność pochodzącej od lokalnych, sprawdzonych producentów.

Mariia Viznovych. Pracowała dla Magdy Gessler, teraz gotuje w Lublinie

Mariia Viznovych. Pracowała dla Magdy Gessler, teraz gotuje w Lublinie

Mariia Viznovych. Ukraińska kucharka z restauracji Old Pub. Przez kilka lat pracowała dla Magdy Gessler. Dziś w Lublinie twórczo łączy kuchnię ukraińską z polską. Nam opowiada o swojej Wigilii

Fot. Maciej Kaczanowski

Przepis: Kapusta z grzybami

Składniki: kiszona kapusta 500 g, marchew 80 g, cebula180 g, czosnek 15 g, wywar grzybowy 400 ml, suszone grzyby 60 g, pieczarki 400 g, olej 100 ml, liść laurowy 2 szt., ziele angielskie 4 szt., pieprz ziołowy do smaku, sól i pieprz.

Przepis: Barszcz na Wigilię

Przepis: Barszcz na Wigilię

Składniki: wywar z grzybów lub jarzyn 2 litry, buraki 1.3 kg, jabłko 300 g, cebula 200 g, marchew 100 g, seler korzeń 80 g, pietruszka korzeń 80 g, czosnek 40 g, zakwas buraczany do smaku, liść laurowy 2 szt., ziele angielskie 5 szt., ziarna pieprzu 5 szt., sól i pieprz, cukier do smaku, majeranek.

Co w restauracjach piszczy? Nowości z lubelskich restauracji

Co w restauracjach piszczy? Nowości z lubelskich restauracji

W sobotę premiera "Wesela"

W sobotę premiera "Wesela"

Opisywane przez Stanisława Wyspiańskiego Wesele rozpoczęło się 20 listopada 1900 roku. Nie kończyło się po kilku nocach. Trwa do dziś – mówią realizatorzy Wesela w Teatrze Andersena.

Co warto zjeść w lubelskich restauracjach?

Co warto zjeść w lubelskich restauracjach?

Podpowiadamy gdzie warto się wybrać i co zjeść w lubelskich restauracjach.