Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Wszystko zaczyna się od młodych listków - mówi Lech Cwalina z restauracji Hades Szeroka, który nalewki robi od lat

Jak zrobić nalewkę? Przepisy: Jaśminowa, lipowa, a może na sośnie

Początek maja to najlepsza okazja, żeby ruszyć się, na miedzę czy działkę w poszukiwaniu listków, kwiatów i pąków. Po to, żeby nastawić listkówkę i lipówkę, nalewkę na kwiatach jaśminu i pędach sosny

W restauracji „Paleta Smaków” już podają świeże szparagi z grilla z makaronem z grilla i jajkiem sadzonym (fot. Wojciech Nieśpiałowski)

Jak kupować i gotować szparagi. Przepisy na szparagi

Uwielbiali je Adam Mickiewicz i Bolesław Leśmian. Ordonka jadała je u Berensa w Kazimierzu Dolnym. Właśnie pojawiły się na rynku i w restauracjach. Sezon na szparagi jest bardzo krótki.

Maciej Borucki: Najważniejszy jest kawałek wołowiny. Antrykotu lub karkówki. Kawałek łoju wołowego na smak. I dodatki, od których zależy smak mięsa

Burger czy stek? Podpowiadamy jak je przygotować (przepisy)

Czy można zrobić dobrego burgera w domu? Można - odpowiada Maciej Borucki, który w restauracji Stół i Wół szykuje burgerową rewolucję. Można także zrobić soczysty stek

(fot. Maciej Kaczanowski)
16 kwietnia 2016, 18:00

Niesforni, Andrzejewski i syn w Filharmonii Lubelskiej

W sobotę, 16 kwietnia, o godzinie 18 w Filharmonii Lubelskiej Marek Andrzejewski zagra koncert z Grupą Niesfornych, synem i gośćmi.

(fot. Wojciech Nieśpiałowski)

Zupa z pokrzywy, pizza z mniszkiem. Kwietniowy smak

W kwietniu jemy to, co dzikie i rośnie w ogrodzie, na łące i w lesie. Z młodych liści buku zrobimy pierogi. Pizza z mniszkiem zachwyci smakiem. Makaron z niedźwiedzim czosnkiem też. Kto upoluje smardze, będzie wniebowzięty.

"W czwartej klasie podstawówki rozpocząłem robić interesy międzynarodowe". Ważne rzeczy według Piotra Franczaka

"W czwartej klasie podstawówki rozpocząłem robić interesy międzynarodowe". Ważne rzeczy według Piotra Franczaka

Rozmowa z Piotrem Franczakiem, ekonomistą, przedsiębiorcą i najwyżej notowanym Polakiem w rankingu Texas Holdem w 2015 roku.

Mariusz Stelmasiewicz, szef kuchni restauracji Le Monde poda włoskie tiramisu

Restaurant Week w Lublinie. Co można zjeść w lubelskich restauracjach za 39 zł?

Do Lublina dotarł Restaurant Week. Od 1 do 10 kwietnia w 15 restauracjach czeka na was 3-daniowe „doświadczenie restauracyjne” za 39 zł. Temat przewodni festiwalu to „Kwitnąca scena restauracyjna”.

Cierpienie i cisza Wielkiego Piątku. "Jezusa potraktowano jak najgorszego złoczyńcę"
2 tysiące lat temu w Jerozolimie

Cierpienie i cisza Wielkiego Piątku. "Jezusa potraktowano jak najgorszego złoczyńcę"

Rozmowa z ks. Grzegorzem Brudnym, proboszczem Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Św. Trójcy w Lublinie.

Wielkanoc u szefa kuchni. Co warto podać na świątecznym stole?

Wielkanoc u szefa kuchni. Co warto podać na świątecznym stole?

Rozmowa z Adamem Piechaczkiem, szefem kuchni restauracji Ego w Hotelu Alter w Lublinie

Jak dobrze przygotować jesiotra? Szef kuchni podpowiada (przepisy)

Jak dobrze przygotować jesiotra? Szef kuchni podpowiada (przepisy)

Piotr Huszcz, szef kuchni restauracji hotelu Piano: Wyróżnienie VIP w Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra zobowiązuje mnie do jeszcze lepszego przyrządzania ryb w restauracji Piano