Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Jean Bos, szef kuchni restauracji hotelu Agit: Najlepszy sposób na soczyste mięso to sous-vide (fot. Maciej Kaczanowski)

Jak zrobić soczystą pierś z kurczaka? Przepisy lubelskich szefów kuchni

Jak zrobić soczystą pierś z kurczaka? Okazuje się, że wcale nie jest to takie proste. Czy schab może rozpływać się w ustach? A indyk? Spytaliśmy lubelskich szefów kuchni, od czego zależy soczysty smak.

Urszula (fot. Honorata Karapuda)
Lubelskie Ekstra
galeria

A po nocy przychodzi dzień. Wywiad z Urszulą

Spotykamy się, rozstajemy, wyciągamy wnioski. Nauki dla siebie. Mam wrażenie, takie przekonanie, że wszystko w życiu po coś się zdarza. I, jak pisał ks. Jan Twardowski, nie ma co rozpaczać, że miłość odeszła. Ważne, że była. Ważne, że mieliśmy szansę ją przeżyć. Że nas wzbogaciła, że możemy dalej ją nieść.

Kuchnia i kwiaty. Sekrety gotowania Agnieszki Filiks
Lubelskie Ekstra

Kuchnia i kwiaty. Sekrety gotowania Agnieszki Filiks

Tak najkrócej można określić filozofię, która stoi za gotowaniem Agnieszki Filiks. Regionalna kuchnia, pełna tradycji i sentymentów daje nowe, intrygujące możliwości.

Pan Tadeusz (fot. Dorota Awiorko)

Pan Tadeusz w Teatrze Osterwy. Recenzja

Szacunek dla Mikołaja Grabowskiego i Zygmunta Koniecznego. Nasz teatr niczym batyskaf wzniósł się nad Lublin i poszybował do Krakowa na Starowiślną 21. Krakowa Piwnicy pod Baranami i Krakowa Starego Teatru. Dlaczego?

fot. Maciej Kaczanowski

Zraz na raz. Jak zrobić zrazy? Przepisy

Polacy jedli suropieki na śniadanie, popijając piwną polewką z twarogiem. Suropieki czyli zrazy. Jedno z najsłynniejszych dań kuchni litewskiej i polskiej wraca na kulinarne salony. Oto najciekawsze przepisy: od zrazów po nelsońsku, przez zrazy litewskie po zrazy z kaszą hreczaną

Mikołaj Grabowski, reżyser (fot. Dorota Awiorko)

"Pan Tadeusz" w Teatrze Osterwy. Trochę się zdziwicie

Premiera "Pana Tadeusza" w Teatrze Osterwy 5 marca o godz. 19, spektakle od 6 do 13 marca. O spektaklu mówią reżyser Mikołaj Grabowski i kompozytor muzyki Zygmunt Konieczny.

Nieformalny festiwal teatralny. Co na scenie w Centrum Kultury?

Nieformalny festiwal teatralny. Co na scenie w Centrum Kultury?

Tak jak ACK Chatka Żaka to obecnie najlepszy adres dla fanów ambitnego kina (trwają Studenckie Konfrontacje Filmowe), tak Centrum Kultury (ul. Peowiaków 12) to adres, pod który w tym miesiącu powinni zajrzeć teatromani.

(fot. Dorota Awiorko)
5 marca 2016, 19:00

Pan Tadeusz Mikołaja Grabowskiego w Teatrze Osterwy

W Teatrze Osterwy trwają ostatnie próby do spektaklu „Pan Tadeusz, czyli ostatni zajazd na Litwie”. Reżyseruje Mikołaj Grabowski, twórca głośnego Opisu Obyczajów Jędrzeja Kitowicza w Teatrze Stu. Premiera w sobotę.

fot. Maciej Rukasz/ CK
3 marca 2016, 0:00

"Punkt zero: Łaskawe". Nowy spektakl Janusza Opryńskiego w CK

W czwartek i piątek, 3 i 4 marca, w Centrum Kultury możecie zobaczyć nowy spektakl Janusza Opryńskiego oparty na kontrowersyjnej powieści Jonathana Littella "Łaskawe".

Piotr Kwiatosz, szef kuchni w restauracji 16 Stołów z wielką uwagą prezentuje lubelską kuchnię. To, co gotuje jest hołdem złożonym tradycji (fot. AS)
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny

Te restauracje i hotele z Lublina walczą o tytuł Miejsce Inspiracji

18 restauracji i hoteli z Lublina walczy o prawo posługiwania się tytułem Miejsce Inspiracji. Ale charakterystyczny, podświetlany kaseton znajdzie się przy wejściu do 10 z nich. Jakimi smakami chcą inspirować turystów?