Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Owoce granatu są esencją smaku Gruzji. Sok z granatu jest „skoncentrowanym życiem”. Gruzini dodają pestki granatu do sałatek, zup, szaszłyków i deserów. Z tej perspektywy tajemniczy owoc jest symbolem gruzińskiej edycji Europejskiego Festiwalu Smaku.
Jeszcze są bilety na koncert główny Europejskiego Festiwalu Smaku. Ale trzeba się śpieszyć.
Tegoroczny festiwal rozpocznie się we wtorek, 1 września. W ciągu 7 dni będą koncerty, spektakle, wystawy, pokazy kulinarne, warsztaty i dużo dobrego jedzenia
Mamy nową imprezę kulinarną w regionie. Nad Jeziorem Białym trwają I Mistrzostwa Grillowania Open Okuninka 2015.
Podpowiadamy gdzie warto się wybrać na pizzę w Janowie Lubelskim
Zachwyciła Wojciecha Modesta Amaro. Teraz Sylwia Biały chce zachwycić uczestników Festiwalu Kaszy Gryczaki, który w sobotę, 8 sierpnia, o godzinie 14 startuje w Parku Misztalec w Janowie Lubelskim
Kolekcja 3 tysięcy negatywów powstawała co najmniej 25 lat. Kim jest tajemniczy fotograf, który przed II wojną robił zdjęcia polskim i żydowskim mieszkańcom Lublina? Zagadka właśnie została rozwiązana
Czy jedliście zupę wiśniową, do której na osobnym talerzyku podaje się młode ziemniaki ze skwarkami? Lato w pełni, najwyższy czas rozpocząć sezon na zupy owocowe, pierogi z owocami i inne owocowe przyjemności
Warzenie to połączenie czterech żywiołów: wody, słodu, chmielu i drożdży. Każdy z niech wnosi do piwa swój zakres smaków. Połączenie tych smaków w taki sposób, żeby się nie wykluczały a współgrały – to jest właśnie magia. I sztuka. Balans, harmonia, bogactwo smaków. Rozmowa z Czesławem Dziełakiem, jednym z najlepszych polskich piwowarów
Na początku września w Lublinie odbędzie się 3 edycja akcji Moc Restauracji. Temat – Gruzja na talerzu. A tymczasem już w ten weekend w restauracji Rozanna w Wąwolnicy możecie zjeść słynne chaczapuri z gruzińskim kebabem.