Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Fot. Materiały organizatora

Europejski Festiwal Smaku 2015. Wszystkie smaki Gruzji (program)

Owoce granatu są esencją smaku Gruzji. Sok z granatu jest „skoncentrowanym życiem”. Gruzini dodają pestki granatu do sałatek, zup, szaszłyków i deserów. Z tej perspektywy tajemniczy owoc jest symbolem gruzińskiej edycji Europejskiego Festiwalu Smaku.

Katie Melua (fot. materiały organizatora)

Katie Melua i Mela Koteluk 3 września w Lublinie

Jeszcze są bilety na koncert główny Europejskiego Festiwalu Smaku. Ale trzeba się śpieszyć.

Fot. Materiały organizatora

Europejski Festiwal Smaku: Będą koncerty, spektakle, pokazy kulinarne

Tegoroczny festiwal rozpocznie się we wtorek, 1 września. W ciągu 7 dni będą koncerty, spektakle, wystawy, pokazy kulinarne, warsztaty i dużo dobrego jedzenia

Wielkie grillowanie w Okunince

Wielkie grillowanie w Okunince

Mamy nową imprezę kulinarną w regionie. Nad Jeziorem Białym trwają I Mistrzostwa Grillowania Open Okuninka 2015.

Janów Lubelski: Gdzie warto zjeść pizzę?

Janów Lubelski: Gdzie warto zjeść pizzę?

Podpowiadamy gdzie warto się wybrać na pizzę w Janowie Lubelskim

Festiwal Kaszy "Gryczaki" już dzisiaj. Mamy dla Was przepisy

Festiwal Kaszy "Gryczaki" już dzisiaj. Mamy dla Was przepisy

Zachwyciła Wojciecha Modesta Amaro. Teraz Sylwia Biały chce zachwycić uczestników Festiwalu Kaszy Gryczaki, który w sobotę, 8 sierpnia, o godzinie 14 startuje w Parku Misztalec w Janowie Lubelskim

Jeszcze niepublikowane zdjęcia, jakie ostatnio udało się wywołać z najbardziej zniszczonych szklanych negatywów

Trzy tysiące zdjęć lublinian sprzed wojny. Kim był tajemniczy fotograf? Już wiadomo

Kolekcja 3 tysięcy negatywów powstawała co najmniej 25 lat. Kim jest tajemniczy fotograf, który przed II wojną robił zdjęcia polskim i żydowskim mieszkańcom Lublina? Zagadka właśnie została rozwiązana

Kolorowy smak lata. Przepisy na dania z owocami

Kolorowy smak lata. Przepisy na dania z owocami

Czy jedliście zupę wiśniową, do której na osobnym talerzyku podaje się młode ziemniaki ze skwarkami? Lato w pełni, najwyższy czas rozpocząć sezon na zupy owocowe, pierogi z owocami i inne owocowe przyjemności

Wiktor Niedziałek (z lewej), który chce w Piotrawinie reaktywować browar biskupów krakowskich i Czesław Dziełak wznoszą toast za balans i równowagę. W życiu i w piwie. Fot. Waldemar Sulisz

Czesław warzy, czyli skąd się wzięła piwna rewolucja

Warzenie to połączenie czterech żywiołów: wody, słodu, chmielu i drożdży. Każdy z niech wnosi do piwa swój zakres smaków. Połączenie tych smaków w taki sposób, żeby się nie wykluczały a współgrały – to jest właśnie magia. I sztuka. Balans, harmonia, bogactwo smaków. Rozmowa z Czesławem Dziełakiem, jednym z najlepszych polskich piwowarów

Gdzie na dobre Chaczapuri i kotleciki z parmezanem?

Gdzie na dobre Chaczapuri i kotleciki z parmezanem?

Na początku września w Lublinie odbędzie się 3 edycja akcji Moc Restauracji. Temat – Gruzja na talerzu. A tymczasem już w ten weekend w restauracji Rozanna w Wąwolnicy możecie zjeść słynne chaczapuri z gruzińskim kebabem.