Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Restauracja Kuchnia i Wino w Kazimierzu Dolnym (recenzja)

Restauracja Kuchnia i Wino w Kazimierzu Dolnym (recenzja)

Po ostatniej wizycie z trudem doszedłem do siebie. Obawiałem się nawet, że stracę smak i przyjemność jedzenia.

Krzysztof Grabczuk (Jacek Świerczyński)

Krzysztof Grabczuk: Kuchnia lubelska powraca do świetności

Rozmowa z Krzysztofem Grabczukiem, wicemarszałkiem województwa lubelskiego.

Opłatek był bożym chlebem, najważniejszym posiłkiem wigilijnym. Jedzono go z miodem, co miało zapewn

Wigilia w Lubelskiem. Tu nawet pierogi mają duszę

Barszcz z pierogami, karp po żydowsku, kutia i łamańce z makiem. Wigilia w Lubelskiem pachnie Kresami i zaczarowanym Polesiem. Tu nawet pierogi mają duszę

Artur Daniewski
Adam Drath
Beata Kozidrak
Krzysztof Niescior
Maria Dobrzańska
Piotr Bielecki (archiwum zespołu)

Beata Kozidrak: Co mi Panie dasz?

Jestem szczęśliwa, że mam Andrzeja przy sobie tyle lat. Czuję się silna. Andrzej czuje to samo. Uzupełniamy się. We dwoje tworzymy silny monolit. Wspieramy się zawodowo i prywatnie. Rozmowa z Beatą Kozidrak, wokalistką grupy Bajm

 (Waldemar Sulisz)

Restauracja Siedlisko Folkloru Marzanna (recenzja)

Po raz pierwszy zostawiliśmy drugie dania na talerzach. Sum w ogórach z kwaśną śmietaną uwarzony nie miał smaku, a marny sos w towarzystwie rozmrożonych warzyw z wody wołał o pomstę do nieba. Moja gicz cielęca na sosie chrzanowym podana nie widziała jakiejkolwiek marynaty poza saletrą.

ZOOM Lubelski Informator Kuturalny wydawany jest od kilku lat przez Centrum Kultury w Lublinie. Cały

Teatr Andersena eksmituje ZOOM

Dyrektor Teatru Andersena zakazał dystrybucji grudniowego numeru Lubelskiego Informatora Kulturalnego w swoim teatrze. – Kolejnych numerów również tutaj nie będzie – ripostuje Miłosz Zieliński, redaktor naczelny pisma

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Folkowy smak

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Folkowy smak

W sobotę, 8 grudnia, na Mikołajkach Folkowych razem z Wierą Niczyporuk możecie nauczyć się piec szczodraki. Pośpiewać i zabrać je ze sobą do domu. Na szczęście. W tym roku Mikołajki pachną ciastem, kapustą i serem. W tle słychać muzykę magicznych Karpat, nad którą unosi się aromat kuchni Bojków i Łemków. Jaki jest folkowy smak?

 (Teatr Andersena)

Pasterka, Kominiarczyk i Trzech Muszkieterów

Teatralny weekend (8-9.12) w Teatrze Andersena zapowiada się bardzo smakowicie.

Ks. Stefan Batruch poprowadzi wykłady teoretyczne w Szkole Pisania Ikon ( Maciej Kaczanowski)

Ks. Batruch: Lublin potrzebuje szkoły pisania ikon

Rozmowa z ks. Stefanem Batruchem, proboszczem parafii greckokatolickiej w Lublinie, inicjatorem powstania Szkoły Pisania Ikon

 (Archiwum)

Restauracja Czarcia Łapa w Lublinie (recenzja)

Wizyta w Czarciej Łapie wciąga jak gra w ruletkę. Obstawiasz potrawę i wygrywasz świetny smak. Wybierasz w karcie droższą potrawę i pudło. Znów ryzykujesz. I na stole ląduje wyśmienite danie. Rachunek rośnie w szybkim tempie. Ale lepiej zgrzeszyć niż żałować.