Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Najważniejszą Nagrodę Angelusa Lubelskiego za dzieło życia otrzymał ks. Andrzej Szostek, filozof, etyk, rektor Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego w latach 1998-2004.
Choć do Mediolanu poleci Paweł Gałecki, to od razu zaznacza, że zwycięskie danie przygotowali razem z Darkiem i w tym tandemie nie ma ważniejszych. Można powiedzieć, że Darek Cygan jest trenerem Pawła. Obaj pracowali we Włoszech, obaj pasjonują się włoską kuchnią.
Rozmowa z Witoldem Janem Mikołajczukiem z malutkiej podlaskiej osady Kołczyn. Kompozytorem, tekściarzem, muzykiem i poetą.
Kto lubi Czechowa, będzie usatysfakcjonowany. Kto Czechowa uwielbia, szczęśliwy. Kto ceni dobry teatr, też. Bo oto znakomity Czechow w Teatrze im. Juliusza Osterwy w Lublinie jest.
W jej skośnych oczach odbija się dom dziadków postawiony, wedle legendy, w centrum tatarskiej wsi. Wspina się po górach, łowi ryby, gra na czarnej suce i kilku niezwykłych instrumentach z duszą
Choć słynny de Volaille praktycznie zniknął z kulinarnej mapy Lublina, to są jeszcze miejsca, w których zjemy doskonałe danie z kurczaka. Lekkie i dietetyczne, kolorowe na talerzu
W Lublinie szykuje się premiera, o której zrobi się głośno w Polsce. W piątek zobaczymy „Trzy siostry”
Con amore, czyli z uczuciem. Z miłością. Piotr Huszcz, szef kuchni w restauracji hotelu Piano w Lublinie nie ukrywa, że w gotowanie wkłada całe swoje serce.
Nic tak nie poprawia nastroju w mroźny dzień, jak porcja smacznego makaronu. Dobre tagliatele to pełnia szczęścia. Dlaczego? Makarony zawierają tryptofan i fenyloalaninę, które produkują endorfiny, zwane hormonami szczęścia
Żeby go dobrze przyrządzić w domu, trzeba znać parę kucharskich sekretów. Od wyboru mięsa w sklepie, przez panierowanie i smażenie.