Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Przepisy na potrawy ze śledzia

Przepisy na potrawy ze śledzia

Na śniadanie z kanapeczką, na kolację z wódeczką. Tak może być tylko w Ostatki. Od Środy Popielcowej śledź będzie rządził przez 40 dni. Choć jest symbolem postnej kuchni, to można z niego przyrządzić niebywale smaczne dania

Baśń o zaklętym kaczorze w Teatrze Andersena
galeria

Baśń o zaklętym kaczorze w Teatrze Andersena

Jeśli lubicie baśnie o miłości, teatralną magię i filmy drogi, to najnowsza premiera "Baśni o zaklętym kaczorze jest dla was. Za najnowszą produkcją stoi Konrad Szachnowski, jeden z najbardziej doświadczonych reżyserów w polskim teatrze. Oraz Eva Farasova, wybitny scenograf ze Słowacji, znana ze spektakli w Teatrze Wierszalin.

2x2. Premiera w ACK Chatka Żaka

2x2. Premiera w ACK Chatka Żaka

W piątek 28 lutego o 19 w ACK Chatka Żaka możecie zobaczyć premierę spektaklu „2x2 w reżyserii Marcina Wąsowskiego.

Jak przyrządzić chrupiącą golonkę?

Jak przyrządzić chrupiącą golonkę?

Choć golonkę podaje się w niemal każdej restauracji, to o dobrą coraz trudniej.

Sfotografował Lublin dla elitarnego czasopisma. Zdjęcia przeraziły Anglików

Sfotografował Lublin dla elitarnego czasopisma. Zdjęcia przeraziły Anglików

Sfotografował Lublin dla elitarnego czasopisma "Queen. Zdjęcia przeraziły Anglików. Schował je do szuflady. Na 50 lat. A dziś o godzinie 17 w Teatrze NN Bogdan Frymorgen zaprezentuje niezwykły album "Gerald Howson - bardzo polska sprawa oraz aplikację na iPada poświęconą niezwykłym fotografiom. W maju zdjęcia z albumu poznają mieszkańcy Londynu.

Premiera neTTheatre: Trojanki

Premiera neTTheatre: Trojanki

Pięć aktorek zagra współczesną, kobiecą wersję jednej z najsłynniejszych tragedii Eurypidesa "Trojanki. Premiera w piątek 21 lutego o godz. 19 w Sali Czarnej Centrum Kultury.

Jak zrobić kotlet de Volaille?

Jak zrobić kotlet de Volaille?

To jedno z najsłynniejszych polskich dań, znawcy wywodzą ten smaczny kotlet drobiowy z kuchni francuskiej. Co ciekawe występuje w kuchni rosyjskiej i tam nazywany jest kotletem po kijowsku. Oryginalny de Volaille może mieć w środku tylko masło. Jeśli w środku poczujecie ser żółty, będzie to tylko marna podróba szlachetnego dania.

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Kultowe zakąski z PRL

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Kultowe zakąski z PRL

Pod malowniczą nazwą meduzy czy ostrygi kryły się w czasach PRL klimatyczne połączenia aperitifu z przystawką. Nóżki w galarecie, karp w śmietanie, tymbalik drobiowy to już klasyka. Ale lubelska ostryga w postaci surowego żółtka z pieprzem i maggi to przykład kulinarnej innowacji. Dziś przypominamy prawdziwe perły zakąsek i przystawek, które właśnie wracają do łask.

Czy Żyd może nas zbawić?

Czy Żyd może nas zbawić?

W piątek i sobotę (14-15.02) o 19 w Sali Widowiskowej Centrum Kultury w Lublinie możecie zobaczyć mocno kontrowersyjną sztukę Artura Pałygi „Żyd w reżyserii Witolda Mazurkiewicza.

Obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy

Obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy

Myślisz luty, myślisz walentynki. Ale czy masz rację? Ci, którzy swą miłość skierowali ku pizzy będą świętować wcześniej. Już w niedzielę z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy warto sobie pofolgować. I przyrządzić całą blachę tego specjału w domu.