Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR Sulisz

Lista artykułów:

Krewetki z grilla są prawdziwym przysmakiem dla koneserów (sxc.hu)

Krewetki z grilla - pomysły i przepisy

W wakacyjnej Akademii Grillowania podpowiemy, jak przyrządzić krewetki z grilla, a następnie podać je z pysznymi warzywami.

Robert Makłowicz podczas kręcenia swojego programu w Biłgoraju (Jacek Mirosław)

Biłgorajski smak

Piróg gryczany to najbardziej oryginalna potrawa regionalna z Lubelszczyzny. Rozsławił ją w Polsce Robert Makłowicz. Najpierw spróbował biłgorajskiego piroga w Lublinie, potem nauczył się go piec w Obszy.

Festiwal kulinarny "Trawnicka zaciera” w Trawnikach już w najbliższą niedzielę. (Archiwum)

Festyn w Trawnikach: Jedź i najedz się do syta

W niedzielę o godz. 14 festiwal kulinarny \"Trawnicka zaciera”. W programie ponad 40 regionalnych potraw, aktorzy serialu \"Rancho”, kapele ludowe i wesołe miasteczko.

 (Magdalena Korgól)

Legenda cebularzy

Cebularze to najsłynniejszy przysmak z Lublina, którego historia sięga czasów Kazimierza Wielkiego. Dziś cebularze są znane w Europie i ich sława dorównuje oscypkom.

Antoni Dutkiewicz (MAGDALENA KORGÓL)

Co się turystom podoba w Lublinie

Rozmowa z Antonim Dutkiewiczem z Lubelskiego Ośrodka Informacji Turystycznej (LOIT) na Starym Mieście w Lublinie.

Joanna Zętar (Jacek Świerczyński )

Jak się żyje w wagonie pamięci

Rozmowa z Joanną Zętar z Ośrodka Brama Grodzka – Teatr NN, koordynatorem projektu wagon2010.lublin.pl

Autorzy potraw w ogóle nie musieli zachęcać do degustacji, wszystko znikał natychmiast (Bartek Żuraw

Zjedli co do okruszka

Żebro hetmana z restauracji Stary Dwór przy Hotelu Senator w Zamościu wygrało gastronomiczną część jubileuszowej, dziesiątej edycji konkursu \"Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”.

Urszula Mirosław przy kapliczce, w której znaleziono skradzioną monstrancję. W ramieniu Matki Bożej

Wojciechów: Kula w Matce Boskiej, serce we wnęce

Kiedy w kapliczkę w Wojciechowie miał uderzyć piorun, Jezus powiedział: Nie uderzaj w moją Matkę, tylko we mnie. – Wtedy piorun uderzył w ramię krzyża wieńczącego kapliczkę, figura Matki Bożej została nietknięta – opowiada Urszula Mirosław, która zbadała historię kapliczek stojących w gminie Wojciechów.

 (W. Sulisz)

Pyszna zupa Dorotki Grusiewicz

Trzeba jej ugotować bardzo dużo, bo \"schodzi\" bardzo szybko. Przepis w naszej redakcji wypróbowało już kilka osób. Pycha.

201 potraw zgłoszonych do dziesiątej, jubileuszowej edycji konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo –

Skansen: Najedz się do syta i jeszcze zabierz do domu

Łopatka gospodyni, golasy i żebro hetmana Zamoyskiego. Na deser duch puszczy i miodowe źródło. Aż 201 potraw będzie można skosztować i kupić w Muzeum Wsi Lubelskiej.