Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
W wakacyjnej Akademii Grillowania podpowiemy, jak przyrządzić krewetki z grilla, a następnie podać je z pysznymi warzywami.
Piróg gryczany to najbardziej oryginalna potrawa regionalna z Lubelszczyzny. Rozsławił ją w Polsce Robert Makłowicz. Najpierw spróbował biłgorajskiego piroga w Lublinie, potem nauczył się go piec w Obszy.
W niedzielę o godz. 14 festiwal kulinarny \"Trawnicka zaciera”. W programie ponad 40 regionalnych potraw, aktorzy serialu \"Rancho”, kapele ludowe i wesołe miasteczko.
Cebularze to najsłynniejszy przysmak z Lublina, którego historia sięga czasów Kazimierza Wielkiego. Dziś cebularze są znane w Europie i ich sława dorównuje oscypkom.
Rozmowa z Antonim Dutkiewiczem z Lubelskiego Ośrodka Informacji Turystycznej (LOIT) na Starym Mieście w Lublinie.
Rozmowa z Joanną Zętar z Ośrodka Brama Grodzka – Teatr NN, koordynatorem projektu wagon2010.lublin.pl
Żebro hetmana z restauracji Stary Dwór przy Hotelu Senator w Zamościu wygrało gastronomiczną część jubileuszowej, dziesiątej edycji konkursu \"Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”.
Kiedy w kapliczkę w Wojciechowie miał uderzyć piorun, Jezus powiedział: Nie uderzaj w moją Matkę, tylko we mnie. – Wtedy piorun uderzył w ramię krzyża wieńczącego kapliczkę, figura Matki Bożej została nietknięta – opowiada Urszula Mirosław, która zbadała historię kapliczek stojących w gminie Wojciechów.
Trzeba jej ugotować bardzo dużo, bo \"schodzi\" bardzo szybko. Przepis w naszej redakcji wypróbowało już kilka osób. Pycha.
Łopatka gospodyni, golasy i żebro hetmana Zamoyskiego. Na deser duch puszczy i miodowe źródło. Aż 201 potraw będzie można skosztować i kupić w Muzeum Wsi Lubelskiej.