Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Na Scenie Smaku Robert Makłowicz najpierw ugotował zupę rydzową na gęsinie. Następnie gołąbki z kaszy gryczanej i grzybami. Piotr Bikont był zachwycony poziomem dań, przygotowanych przez szkoły gastronomiczne. Stanisław Soyka chce w przyszłym roku zasiąść w Kapitule Smaku. Tu Polska smakuje najlepiej
Pokaz pieczenia pierekaczewnika w wykonaniu potomków Tatarów ze Studzianki był największą atrakcją pierwszego dnia Europejskiego Festiwalu Smaku, który wczoraj rozpoczął się na Starym Mieście w Lublinie.
Zmiana w programie Europejskiego Festiwalu Smaku: Spotkanie z Robertem Makłowiczem odbędzie się w piątek 11 września o godz. 17 w kaplicy Św. Trójcy na Zamku Lubelskim.
To zapomniana zupa z okolic Nałęczowa. W sobotę o 16 na Starym Mieście w Lublinie będzie gotował ją Robert Makłowicz, który jest gościem specjalnym rozpoczynającego się w piątek Europejskiego Festiwalu Smaku.
Z Robertem Makłowiczem, gwiazdą Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, rozmawiał Waldemar Sulisz.
Jarmark św. Jacka, pokazy kuchni tatarskiej, konkurs \"Smaki Lubelszczyzny”, koncert Stanisława Soyki na Placu Po farze, wystawa Franciszka Starowieyskiego – to największe atrakcje nowego festiwalu w Lublinie. W ciągu trzech dni zobaczymy trzydzieści wydarzeń, które łączy dobry smak.
W sobotę 12 września o 20 na Placu Po farze Stanisław Soyka zagra wybrane utwory z nowej płyty \"Studio Wąchock”. W ciągu trzech dni najsmaczniejszego festiwalu po prawej stronie Wisły zobaczycie koncerty, wystawy a nawet misterium palenia kawy.
Te ryby hoduje się w potwornym ścisku. Żeby zmusić je do rozmnażania, podaje im się zastrzyk z hormonu, znajdującego się w moczu ciężarnych kobiet. A potem karmi granulkami.
Słynne danie odtworzyliśmy w lubelskiej restauracji Old Pub. Dziś w piątek, 4 września od 9 do 12 w Radiu Lublin o kuchni renesansowej, mostku i festiwalu smaku
Piotr Bikont, Robert Makłowicz i Stanisław Soyka to gwiazdy najsmaczniejszego festiwalu po prawej stronie Wisły. W ciągu trzech dni w Lublinie odbędą się wystawy, koncerty i pokazy kulinarne.