Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR Sulisz

Lista artykułów:

 (W. Sulisz)

Makłowicz: Tu Polska smakuje najlepiej

Na Scenie Smaku Robert Makłowicz najpierw ugotował zupę rydzową na gęsinie. Następnie gołąbki z kaszy gryczanej i grzybami. Piotr Bikont był zachwycony poziomem dań, przygotowanych przez szkoły gastronomiczne. Stanisław Soyka chce w przyszłym roku zasiąść w Kapitule Smaku. Tu Polska smakuje najlepiej

Festiwal Smaku już się rozpoczął, ale przed nami największe atrakcje (Karol Zienkiewicz )

Europejski Festiwal Smaku: W Lublinie Polska smakuje najlepiej

Pokaz pieczenia pierekaczewnika w wykonaniu potomków Tatarów ze Studzianki był największą atrakcją pierwszego dnia Europejskiego Festiwalu Smaku, który wczoraj rozpoczął się na Starym Mieście w Lublinie.

Lublin: Makłowicz w kaplicy Św. Trójcy na Zamku Lubelskim

Lublin: Makłowicz w kaplicy Św. Trójcy na Zamku Lubelskim

Zmiana w programie Europejskiego Festiwalu Smaku: Spotkanie z Robertem Makłowiczem odbędzie się w piątek 11 września o godz. 17 w kaplicy Św. Trójcy na Zamku Lubelskim.

Robert Makłowicz: Będę gotował zupę rydzową na gęsinie

Robert Makłowicz: Będę gotował zupę rydzową na gęsinie

To zapomniana zupa z okolic Nałęczowa. W sobotę o 16 na Starym Mieście w Lublinie będzie gotował ją Robert Makłowicz, który jest gościem specjalnym rozpoczynającego się w piątek Europejskiego Festiwalu Smaku.

Robert Makłowicz zaprasza mieszkańców Lubelszczyzny na Europejski Festiwal Smaku. (Archiwum)

Makłowicz: smakowanie, to coś więcej niż gastronomia

Z Robertem Makłowiczem, gwiazdą Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, rozmawiał Waldemar Sulisz.

Koncert Stanisława Soyki uświetni Jarmark św. Jacka (Archiwum domowe artysty)

Zapraszamy na Europejski Festiwal Smaku

Jarmark św. Jacka, pokazy kuchni tatarskiej, konkurs \"Smaki Lubelszczyzny”, koncert Stanisława Soyki na Placu Po farze, wystawa Franciszka Starowieyskiego – to największe atrakcje nowego festiwalu w Lublinie. W ciągu trzech dni zobaczymy trzydzieści wydarzeń, które łączy dobry smak.

Lublin: Soyka na Europejskim Festiwalu Smaku

Lublin: Soyka na Europejskim Festiwalu Smaku

W sobotę 12 września o 20 na Placu Po farze Stanisław Soyka zagra wybrane utwory z nowej płyty \"Studio Wąchock”. W ciągu trzech dni najsmaczniejszego festiwalu po prawej stronie Wisły zobaczycie koncerty, wystawy a nawet misterium palenia kawy.

 (Archiwum)

Skandal z pangą

Te ryby hoduje się w potwornym ścisku. Żeby zmusić je do rozmnażania, podaje im się zastrzyk z hormonu, znajdującego się w moczu ciężarnych kobiet. A potem karmi granulkami.

 (W. Sulisz)

Gotuj z Suliszem w Radiu Lublin: mostek cielęcy po staropolsku

Słynne danie odtworzyliśmy w lubelskiej restauracji Old Pub. Dziś w piątek, 4 września od 9 do 12 w Radiu Lublin o kuchni renesansowej, mostku i festiwalu smaku

Robert Makłowicz (Maciej Kaczanowski / archiwum)

Europejski Festiwal Smaku: Makłowicz zaostrzy apetyt

Piotr Bikont, Robert Makłowicz i Stanisław Soyka to gwiazdy najsmaczniejszego festiwalu po prawej stronie Wisły. W ciągu trzech dni w Lublinie odbędą się wystawy, koncerty i pokazy kulinarne.