Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
W sobotę, 16 kwietnia, o godzinie 18 w Filharmonii Lubelskiej Marek Andrzejewski zagra koncert z Grupą Niesfornych, synem i gośćmi.
W kwietniu jemy to, co dzikie i rośnie w ogrodzie, na łące i w lesie. Z młodych liści buku zrobimy pierogi. Pizza z mniszkiem zachwyci smakiem. Makaron z niedźwiedzim czosnkiem też. Kto upoluje smardze, będzie wniebowzięty.
Rozmowa z Piotrem Franczakiem, ekonomistą, przedsiębiorcą i najwyżej notowanym Polakiem w rankingu Texas Holdem w 2015 roku.
Do Lublina dotarł Restaurant Week. Od 1 do 10 kwietnia w 15 restauracjach czeka na was 3-daniowe „doświadczenie restauracyjne” za 39 zł. Temat przewodni festiwalu to „Kwitnąca scena restauracyjna”.
Rozmowa z ks. Grzegorzem Brudnym, proboszczem Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Św. Trójcy w Lublinie.
Rozmowa z Adamem Piechaczkiem, szefem kuchni restauracji Ego w Hotelu Alter w Lublinie
Piotr Huszcz, szef kuchni restauracji hotelu Piano: Wyróżnienie VIP w Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra zobowiązuje mnie do jeszcze lepszego przyrządzania ryb w restauracji Piano
Jak zrobić soczystą pierś z kurczaka? Okazuje się, że wcale nie jest to takie proste. Czy schab może rozpływać się w ustach? A indyk? Spytaliśmy lubelskich szefów kuchni, od czego zależy soczysty smak.
Spotykamy się, rozstajemy, wyciągamy wnioski. Nauki dla siebie. Mam wrażenie, takie przekonanie, że wszystko w życiu po coś się zdarza. I, jak pisał ks. Jan Twardowski, nie ma co rozpaczać, że miłość odeszła. Ważne, że była. Ważne, że mieliśmy szansę ją przeżyć. Że nas wzbogaciła, że możemy dalej ją nieść.
Tak najkrócej można określić filozofię, która stoi za gotowaniem Agnieszki Filiks. Regionalna kuchnia, pełna tradycji i sentymentów daje nowe, intrygujące możliwości.