Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Czekaliśmy na nie bardzo długo. Są maślaki i podgrzybki na sos. Kanie na schabowego. Lada chwila wysypią się opieńki. Na gąski jeszcze zbyt ciepło. Gdzieniegdzie pokaże się rydz. Dla grzybożerców to prawdziwy raj.
Nic nie musieliśmy udawać. Pracowaliśmy na skojarzeniach, nie na dosłowności. Dobrze się rozumieliśmy, przeczuwaliśmy siebie. Nie musieliśmy sobie mówić, co dalej. Cudownie, że nasza praca nad spektaklem stała się potrzebą obu stron. Ona się w tym dobrze czuje i ja. Co za szczęście, że ja na nią trafiłem. Rozmowa z Leszkiem Mądzikiem, twórcą Sceny Plastycznej KUL, który obchodzi jubileusz 45 lecia działalności artystycznej.
W sobotę na KUL pierwszy pokaz filmu dokumentalnego „Lustra Leszka Mądzika”. Tego samego dnia w Teatrze Starym premiera najnowszego spektaklu reżysera. W roli głównej wystąpi Anna Maria Jopek.
Dariusz Semkowicz i Dariusz Bogoń przywieźli na XXV jubileuszowy Ogólnopolski Turniej Nalewek w Lublinie pigwówkę. I rozbili bank nagród, zdobywając honorowy tytuł Grand Champion Polonia oraz pierwsze miejsce.
20 Konfrontacje Teatralne ruszają 9 października. W tym roku warto pomyśleć o kupnie karnetu. Wyjdzie taniej, z gwarancją wstępu na największe hity
Jeśli w repertuarze Teatru Osterwy brakowało Wam klasyki, piosenki i klimatów rodem z przedwojennych teatrzyków, to najnowsza premiera kabaretu muzycznego "Szarp pan bas" przypadnie Wam do gustu
Chaczapuri i chinkali na Gruzińskim Miasteczku Smaku. Pierożki z karpia na Targu Rybnym. Cebularze z pokrzywą na Scenie Smaku. Oto największe przeboje zakończonej w niedzielę 7 edycji Europejskiego Festiwalu Smaku.
Gruzińskie dania w najlepszych restauracjach. Reaktywacja Targu Rybnego. Najlepsi kucharze z MasterChef, Top Chef i Hell’s Kitchen na dziedzińcu Muzeum Lubelskiego. Do niedzieli Lublin będzie Kulinarną Stolicą Europy.
Owoce granatu są esencją smaku Gruzji. Sok z granatu jest „skoncentrowanym życiem”. Gruzini dodają pestki granatu do sałatek, zup, szaszłyków i deserów. Z tej perspektywy tajemniczy owoc jest symbolem gruzińskiej edycji Europejskiego Festiwalu Smaku.
Tegoroczny festiwal rozpocznie się we wtorek, 1 września. W ciągu 7 dni będą koncerty, spektakle, wystawy, pokazy kulinarne, warsztaty i dużo dobrego jedzenia