Wydawnictwo Literackie
Autor książki `1ponad 20 lat był znanym szefem kuchni i producentem telewizyjnych programów kulinarnych, w których Brali udział najbardziej znani, najlepsi kuchmistrze Ameryki. Gotował dla prestiżowych restauracji nie tylko w Stanach Zjednoczonych, lecz także w Londynie, w Prowansji.David Shalleck po licznych sukcesach w dziedzinie kulinarnej, a także w telewizji i biznesie, postanowił napisać książkę. Powstała ona we współpracy z Erolem Munuzem.
Skomasował w swojej książce wydarzenia i wrażenia z pracy na wielu jachtach i powstała opowieść o jednym lecie spędzonym na morzu. To prawdziwie relaksująca historia o podróży, odkrywaniu kolejnych fantastycznych miejsc, o przyjaźni, wspólnych posiadach przy stole.
Oczywiście jest też fabuła nieskomplikowana, taka właśnie wakacyjna i w zasadzie to ona jest oprawa dla wszystkich kulinariów, jakie znajdziemy w tej powieści. A jest ich mnóstwo. Jest piękny rejs luksusowym jachtem po Lazurowym Wybrzeżu i Włoskiej Riwierze, smak włoskich potraw, bryza morska, słońce.
Autor podzieli się także z czytelnikami wieloma przepisami swojej kuchni co jest dodatkową atrakcją książki.
Zapowiedzi wydarzeń z regionu znajdziesz na strefaimprez.pl