
Pistacje to teraz najmodniejszy produkt w kuchni. Pyszna pasta pistacjowa ma wiele zastosowań w cukiernictwie.

Słoiczek dobrej pasty pistacjowej potrafi słono kosztować. A patrząc na skład, pistacji jest tam jak na lekarstwo. Jednak pyszny i zdrowy krem pistacjowy możemy zrobić sami w domu. Taką pastę możemy użyć jako bazę do deserów i koktajli. Ze względu na dużą ilość składników odżywczych pistacje uważane są za jedne z najzdrowszych orzechów.
W trzecim odcinku "Dziennika ze smakiem" przedstawiamy przepis na pyszną, zdrową i domową pastę pistacjową oraz zdrowy koktajl z mango i tą pastą. Zapisujcie przepis i powtarzajcie go w domu! Oprócz tego oglądajcie nasz program uważnie, ponieważ przygotowaliśmy konkurs w którym do wygrania są smaczne nagrody. Szczegóły w naszym filmie. Nagrody zostały ufundowane przez firmę FoodWell, właściciela marek Bakalland, Delecta, Purella, Be Raw i Anatol.
