
Na słodko, na słono, z owocami i na święta z kapustą i grzybami. Pierogi możemy jeść cały rok i z czym tylko chcemy. A jaki jest sekret najlepszych pierogów?

Włosi mają ravioli, Gruzini chinkali, a Polska ma najlepsze na świecie pierogi. W lecie - ze świeżymi owocami, najpopularniejsze są z jagodami, truskawkami oraz serem na słodko. Przez cały rok możemy jeść ruskie, z mięsem, czy kaszą gryczaną na słono. Jedną z 12 potraw wigiijnych są pierogi z kapustą i grzybami.
Proste i smaczne, a do tego dostosowane do każdego. Bo kto nie kocha pierogów?
W dzisiejszym odcinku "Dziennika ze smakiem" Jacek Jakubczak opowie nam o sekrecie na najlepsze ciasto pierogowe oraz o tym z czego można zrobić nadzienie.
Polecamy oglądać nasz program uważnie, ponieważ w filmie pojawia się konkurs! Do wygrania atrakcyjne nagrody, które ufundowała firma FoodWell.
