![AdBlock](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/user/adblock-logos.png)
![](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/news/2023/2023-12/cf3ace22ba845fea3614c7fbd83edbd3_std_crd_830.png)
Święta to czas, gdy spędzamy go z rodziną. Stoły uginają się pod ilością potraw, barszczu z uszkami, pierogów z kapustą, zupy grzybowej czy ryb. Jedni preferują tradycję i 12 potraw według przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie, inni idą z duchem czasu i do tradycyjnych przepisów dodają lekkiego twista, dzięki czemu potrawa zyskuje świeżości i nowoczesnego smaku.
![AdBlock](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/user/adblock-logos.png)
![e-Wydanie](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/public/dziennikwschodni.pl/e-wydanie-artykul.png)