Brie w cieście francuskim z żurawinami, dziki ryż z żurawiną i karmelizowaną cebulą i pomidorki faszerowane oscypkiem to najciekawsze potrawy zgłoszone do konkursu.
Po przeanalizowaniu wpisanych przepisów wybraliśmy trzy, które najbardziej przypadły nam do gustu.
– Długo nie mogłam się zdecydować pomiędzy dzikim ryżem z żurawiną i sałatką "American Dream” – mówi Agata Elandt, członek jury. Potrawy oceniały także Ilona Siuda i Agnieszka Dragan z Dziennika Wschodniego.
Autorów wymienionych przepisów prosimy o przesłanie maila na adres: agnieszka.dragan.@dziennikwschodni.pl – w mailu należy podać nick, którym podpisany był przepis, imię i nazwisko, adres i telefon komórkowy.
Nagrody zostaną przesłane pocztą na wskazany adres, o czym poinformujemy w stosownym mailu.
Dziękujemy za nadesłane przepisy i cierpliwość w oczekiwaniu na werdykt jury. Wkrótce następny konkurs. W roli głównej makarony.