

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej. 100 restauracji w całej Polsce serwuje dawne dania z okazji 100-lecia odzyskania niepodległości. Do akcji włączyło się pięć lokali z Lublina.

Lubelskie restauracje świętują 100-lecie odzyskania przez Polskę niepodległości. Wszystko w ramach ogólnopolskiej akcji „Tydzień Kuchni Polskiej”. Restauracje wprowadziły specjalne menu, w którym znajdziemy dania pochodzące z XIX i XX wieku.
W Lublinie do akcji włączyły się:
Perłowa, ul. Bernardyńska 15 A,
Piano, ul. Jana Pawła II 19,
Hotel Wieniawski, ul. Sądowa 6,
Hampton by Hilton, al. Kompozytorów Polskich 1,
Trybunalska City Pub, ul. Rynek 4.
W ramach Tygodnia Kuchni Polskiej spróbujemy tam dań z terenów zaboru rosyjskiego, pruskiego i austriackiego, a także potraw żydowskich i wojskowych. Oczywiście wszystko w nowoczesnej aranżacji.
Dania są inspirowane bezpłatną książką wydaną przez MAKRO Polska, organizatora akcji „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)”. Akcja potrwa do 11 listopada.