Kapucyńska 2 to nowy adres na kulinarnej mapie Lublina. „Chleb i wino” to wspólna inicjatywa Piekarni Europiek i słynącej z długich kolejek po lody Cukierni Bosko. Powstało miejsce, w którym można smacznie zjeść, kupić coś wyjątkowego i niebanalnie spędzić czas.
– To zupełnie nowy koncept, który łączy w sobie wszystko co najlepsze – mówi Magdalena Kubić, właścicielka „Chleb i wino”. – Zależało nam na stworzeniu niezwykłego miejsca, w którym na gości czeka pyszna kawa, słodkości oraz najlepszy chleb. Chcemy pokazywać z czym można go jeść łącząc z wybornymi trunkami i regionalnymi przekąskami. Promować chcemy to, co najlepsze, a co trudno jest dostać w tradycyjnych sklepach.
Stąd rzemieślnicze sery i wędliny czy naturalne jogurty z Wąwolnicy. – Wciąż jeszcze szukamy takich właśnie produktów – dodaje Kubić. – Coś pysznego znajdą u nas zarówno weganie, jak i mięsożercy. Nie zabraknie też oferty dla osób unikających glutenu. A najmłodsi już wkrótce będą mogli brać udział w warsztatach „Od ziarenka do bochenka”, podczas których będą mogli m.in. własnoręcznie wykonać ciasto, upiec coś pysznego i zjeść to w miłej atmosferze.
„Chleb i wino” jest otwarte od poniedziałku do piątku w godzinach 10 -21, w soboty 10-23, a w niedzielę do godz. 20.