Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Twórcy: Kamil R. Filipowski – autor projektu / współpraca rzeźbiarska, Paweł Pawluk – rzeźbiarz, Kamila Czosnyk – współpraca rzeźbiarska, Tymoteusz Wojna – pomoc rzeźbiarska. Produkcja: Centrum Kultury (Pracownia Sztuki Zaangażowanej Społecznie „Rewiry”, Dział Promocji i Komunikacji, Dział Koordynacji i Programowania). To oni stoją za zwracającą uwagę instalacją na skwerze koło Centrum Kultury.
Na Błoniach pod Zamkiem w ramach Jarmarku Jagiellońskiego czekało wielkie podwórko z zabawkami z minionej epoki. Dzieciom się podobało
zwalniają tempa piłkarze Artura Bożyka. Chełmianka w niedzielę zanotowała trzecie zwycięstwo z rzędu. Tym razem biało-zieloni pokonali na własnym boisku ekipę Wiślan Jaśkowice 2:0
Speed Car Motor poniósł drugą porażkę z rzędu. Podopieczni Dariusza Śledzia nie sprostali Car Gwarant Startowi Gniezno na wyjeździe i przegrali 43:47. Lublinianie wystartowali jednak w szóstkę, bez Oskara Bobera
Nasz czwartkowy artykuł o problemach ze znalezieniem pracowników wywołał duży odzew. Internauci zamieściliście wiele komentarzy na naszym forum, były listy i telefony do redakcji. Bardzo wiele osób chciało się podzielić swoja historią.
Do skandalu doszło dziś w hicie 1 ligi żużlowej, w którym wicelider Start Gniezno podejmował lidera lubelski Speed Car Motor.
Co Gdzie Kiedy. Fundacja Sztuczka zaprasza najmłodszych widzów na wyjątkowe przedstawienie kulinarne, które odbędzie się 26 sierpnia o godz. 12 przy ul. Dolnej Panny Marii 8. Wstęp wolny.
Poprosiliśmy lubelskich szefów kuchni o pomysły na obiad po lubelsku. Składający się z przystawki, zupy i dwóch dań głównych do wyboru. Przepisy powstały dla przewodnika „100 dań lubelskich”, który ukaże się we wrześniu na Europejskim Festiwalu Smaku. Książka ma w podtytule „Przewodnik dla szefów kuchni i turystów”. Powstała, by wypromować lubelskie dania wśród szefów kuchni w całej Polsce. I po to, żeby zagraniczni turyści mogli zamawiać w Lublinie regionalne dania