Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

(Sz)

Lista artykułów:

Boban i Marko - gwiazdy festiwalu (Archium organizatora)

Co smakuje gwiazdom Europejskiego Festiwalu Smaku?

Kapela ze Wsi Warszawa będzie jadła w restauracji Sielsko Anielsko, Boban i Marko Marković Orkestar w hotelu Na Rogatce.

Mamy dla Was 5 takich zestawów (Archiwum )

Przyślij przepis na potrawy z piwem, wygraj pięć zestawów extra gadżetów

W piątek 10 września w Kazimierzu startują Profesjonalia 2010. Z tej okazji mamy dla Was konkurs. W każdym zestawie znajdziesz podróżną torbę, koszulkę oraz akcesoria przydatne w poznawaniu szlachetnej sztuki warzenia piwa.

Konkurs z grillem Weber rozstrzygnięty

Konkurs z grillem Weber rozstrzygnięty

Dziękujemy za ciekawe przepisy, które z pewnością zainspirują do grillowych poszukiwań.

O tym, kto dostanie "Złotą łyżkę” przekonamy się już w sobotę, podczas II edycji Europejskiego Fest

Europejski Festiwal Smaku: Wybierzemy najlepszą restaurację

Już w sobotę, 11 września, dowiemy się, który lokal został uznany za \"Najlepszą restauracją Lubelszczyzny”. Prestiżową \"Złotą łyżkę” wręczy Piotr Bikont, krytyk kulinarny i Krzysztof Wiejak, redaktor naczelny Dziennika Wschodniego.

Katarzyna Arbaczewska-Matys zatańczy flamenco podczas pokazu kulinarnego Ismaela Hernándeza Suáreza

Europejski Festiwal Smaku: Europa na talerzu już od piątku

Hiszpańska kuchnia z tańcem flamenco, pokazy autentycznej kuchni karaimskiej z Trok na Litwie, potrawy z Ukrainy i Białorusi. To międzynarodowe atrakcje kulinarne, jakie czekają na smakoszy podczas drugiej edycji Europejskiego Festiwalu Smaku, który od piątku do niedzieli potrwa na Starym Mieście w Lublinie.

 (Maciej Kaczanowski)

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Ormiański smak

Jest pikantna, korzenna i bardzo smaczna. Pachnie świeżą kolendrą i bakaliami moczonymi w koniaku. Odkrywanie kuchni Ormian, którzy zamieszkiwali Lubelszczyznę przypomina odkrywanie zaginionej Atlantydy.

 (Maciej Kaczanowski)

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Ormiańska madonna

Ormianie zniknęli z Zamościa. Tera znad miastem czuwa ich Madonna

 (Maciej Kaczanowski)

Ormiański smak: Pasta z fasoli i orzechów

Pikantna pasta z upodobaniem dodawana do placków, chlebków, warzyw.

 (Maciej Kaczanowski)

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Ormiańskie szaszłyki

Jeden z największych przysmaków kuchni polskich Ormian, którzy zamieszkiwali w Zamościu.

 (Maciej Kaczanowski)

Ormiański smak: Gandżabur

Niezwykle sycąca i aromatyczna zupa z dodatkiem słynnej przyprawy chorut.