Kapela ze Wsi Warszawa będzie jadła w restauracji Sielsko Anielsko, Boban i Marko Marković Orkestar w hotelu Na Rogatce.
Muzycy będą jedli w restauracji Sielsko Anielsko w Lublinie. - Zam zespół, bardzo lubię ich muzykę. Nakarmimy ich potrawami, które wpisują się w klimat ich muzyki, mówi Jacek Abramowski, właściciel restauracji.
W wyborze miejsca zdecydowało menu restauracji i klimatyczny wystrój.
Co zjedzą Serbowie?
Serbskie gwiazdy przenocuje i nakarmi Paweł Słonczewski, współwłaściciel hotelu Na Rogatce, Ulic miasta i Old Pubu. - Muzycy postawili nam wysoką poprzeczkę. Podejmiemy ich staropolską kuchnią na najwyższym poziomie - mówi Paweł Słonczewski.
Muzycy spróbują także piroga z kaszy gryczanej, jaglaka, cebularzy i szynki pieczonej w cieście. - Szynka marynowała się dwa tygodnie, przepis pochodzi z XVIII wieku - mówi Tadeusz Pęzioł.
Co zje Atmasfera, co Piotr Bikont
Piotr Bikont, przewodniczący Kapituły Smaku chce zjeść rydze z patelni w Ulicach Miasta i pielmieni w Old Pubie. Na pewno pojawi się w kilku lubelskich restauracjach. Na pewno zje jagnięcinę i kaczkę w Zajeździe Marta w Pułankowicach.