Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Chinkali to sakiewki wypełnione nadzieniem z baraniny. Zawierają mocną niespodziankę. Kiedy je źle nadgryziemy, na ubranie tryska gorący, tłusty rosołek.
Jest golonka ala Grześkowiak, jest rosół Tomasza Dostatniego (bulion z żółtkiem).
W Lublinie szykuje się premiera, o której zrobi się głośno w Polsce. W piątek zobaczymy „Trzy siostry”
Con amore, czyli z uczuciem. Z miłością. Piotr Huszcz, szef kuchni w restauracji hotelu Piano w Lublinie nie ukrywa, że w gotowanie wkłada całe swoje serce.
Nic tak nie poprawia nastroju w mroźny dzień, jak porcja smacznego makaronu. Dobre tagliatele to pełnia szczęścia. Dlaczego? Makarony zawierają tryptofan i fenyloalaninę, które produkują endorfiny, zwane hormonami szczęścia
Nie tak dawno otwarto w Opolu Lubelskim Restaurację Cukrownia.
Żeby go dobrze przyrządzić w domu, trzeba znać parę kucharskich sekretów. Od wyboru mięsa w sklepie, przez panierowanie i smażenie.
W restauracji Hades Szeroka, znanej z podawania golonki a’la Grześkowiak (według przepisu Kazimierza Grześkowiaka, autora przeboju „Chłop żywemu nie przepuści”) pojawiła się ostatnio golonka po poznańsku.
Talent szefa kuchni najlepiej poznać, po tym jak przyrządzi Amuse-bouche.
Był najważniejszym pokarmem w czasie Wielkiego Postu. Przez 40 dni zdążył się przejeść. Stąd rozstawano się z nim w wielce malowniczy sposób, wyprawiając mu pogrzeb. Najbardziej okazałego śledzia wieszano na drzewie. To była kara za to, że wyparł z kuchni syte jadło