![AdBlock](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/user/adblock-logos.png)
![](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/news/2018/2018-02/cbee5f375c2ec0ac4ab0f64a20d68556.jpg)
Nie tak dawno otwarto w Opolu Lubelskim Restaurację Cukrownia.
![AdBlock](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/user/adblock-logos.png)
Mieści się w odnowionych, zabytkowych pomieszczeniach dawnej cukrowni. Miejsce robi wrażenie. Jakbyśmy przenieśli się na chwilę do fabrycznej Łodzi. Lokal jest przestronny, pięknie zaprojektowany i wyposażony. W kuchni rządzi szef Szymon Boguta, który pokazał klasę w restauracji Chleb Powszedni Hotelu Trzy Róże.
Ostatnio Boguta zaprosił ludzi na owoce morza. W zestawie dla 2-3 osób znalazły się: macka ośmiornicy w kryształkach soli Maldon i czosnku, Krewtki/wino/czosnek, Mule/masło/wino, Kalmary w tempurze, krokiety rybne z dorsza i tuńczyka, Gulasz z wszystkich owoców morza.
Jedzenie było znakomite, na sali komplet. Brawo.