Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Nowa dyrektor otwiera Osterwę. Rozmowa z Dorotą Ignatjew

Nowa dyrektor otwiera Osterwę. Rozmowa z Dorotą Ignatjew

Fot. K Pictures

"Jakiś cwaniak podrabia w radiu mój głos". Rozmowa z Zenonem Laskowikiem

W niedzielę 9 października o godzinie 18 w Filharmonii Lubelskiej wystąpi Zenon Laskowik.

Katarzyna Mieczkowska-Czerniak, fot. Dorota Awiorko
galeria

Dyrektor Muzeum Lubelskiego: Wszystkiego zdradzić nie mogę

Wierzę, że muzea mają szansę przeżyć swój renesans pod jednym warunkiem. Pod warunkiem, że wszczepimy dzieciom specjalne „chipy” z kodem mówiącym, że w muzeum wolno im prawie wszystko. Muszą czuć się tu jak w domu już od najmłodszych lat. Rozmowa z Katarzyną Mieczkowską-Czerniak, dyrektor Muzeum Lubelskiego

Monet, Delacroix, Géricault, Renoir  po raz pierwszy w Lublinie
30 września 2016, 19:00
galeria

Monet, Delacroix, Géricault, Renoir po raz pierwszy w Lublinie

Bezcenne obrazy z kolekcji „Peindre en Normandie” z Caen i kolekcji prywatnej z Paryża są już na lubelskim zamku. Wernisaż wystawy „Monet Renoir Corot i inni. Malarze Normandii” w piątek o godz. 19.

W jury konkursu był Robert Makłowicz (fot. Archiwum Europejskiego festiwalu Smaku)

Najlepszy Smak Lubelszczyzny. Wybitne smaki i wschodnia dusza

Aż 65 produktów wystartowało w konkursie Najlepszy Smak Lubelszczyzny 2016. - Za zwycięską zupę z karpia zapłaciłbym każdą cenę w najdroższej restauracji - mówi Jacek Czarecki, juror z Lublina - Mleko smakowało jak prawdziwe mleko z dzieciństwa, masło, jak prawdziwe masło. Smak wielu produktów był wybitny - ocenia Adam Łukawski z Płocka. - Konfitura z rokitnika powaliła mnie na kolana - dodaje prof. Jarosław Dumanowski z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.

Fot. Archiwum Hanny i Pawła Lisów

Co jadł Mieszko I, co księżniczka Dobrawa? Archeologia kulinarna

Rozmowa z Hanną i Pawłem Lisami, autorami książki „Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków”.

"Boogie Street": Cohen w Teatrze Starym. Na scenie Renata Przemyk
24 września 2016, 19:00
galeria

"Boogie Street": Cohen w Teatrze Starym. Na scenie Renata Przemyk

Leonard Cohen nie mógł dostać od Lublina lepszego prezentu urodzinowego. 21 września, w dniu 82. urodzin artysty, Teatr Stary pokazał sceny z nowego spektaklu „Boogie Street”. Premiera w sobotę, 24 czerwca. Postać legendarnego poety, kompozytora i wokalisty zagrają i zaśpiewają Renata Przemyk i aktor Wojciech Leonowicz.

Piotr Wójcik, Good Chef 2016 (fot. Michał Patroń / materiały Europejskiego Festiwalu Smaku)

Najlepsi szefowie kuchni w woj. lubelskim. Kim są laureaci konkursu Good Chef?

Zaszczytny tytuł Good Chef 2016 zdobył na Europejskim Festiwalu Smaku Piotr Wójcik z restauracji Sarzyński. Jego „zastępcami” są Agnieszka Filiks z restauracji Siwy Dym w Celejowie oraz Artur Góra z restauracji BelEtage w IBB Grand Hotel Lublinianka. Szefem kuchni regionalnej została Agnieszka Filiks, Kulinarnym Talentem Roku Piotr Skwarek z restauracji Trzy Romanse w Hotelu Wieniawski.

(fot. AS)

Jak smakuje Armenia. Co w weekend na Europejskim Festiwalu Smaku?

Wielkie gwiazdy kulinarne, egzotyczna kuchnia Armenii na Scenie Smaku, 120 wystawców na jarmarku. Przed nami najsmaczniejsze dni 8 edycji Europejskiego Festiwalu Smaku.

Stan Borys (fot. Małgorzata Sulisz)
7 września 2016, 17:30

Stan Borys na Europejskim Festiwalu Smaku

Stan Borys, legenda polskiej piosenki, spotka się w środę 7 września o 17.30 ze swoimi fanami w IBB Grand Hotel Lublinianka.