Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
W niedzielę 9 października o godzinie 18 w Filharmonii Lubelskiej wystąpi Zenon Laskowik.
Wierzę, że muzea mają szansę przeżyć swój renesans pod jednym warunkiem. Pod warunkiem, że wszczepimy dzieciom specjalne „chipy” z kodem mówiącym, że w muzeum wolno im prawie wszystko. Muszą czuć się tu jak w domu już od najmłodszych lat. Rozmowa z Katarzyną Mieczkowską-Czerniak, dyrektor Muzeum Lubelskiego
Bezcenne obrazy z kolekcji „Peindre en Normandie” z Caen i kolekcji prywatnej z Paryża są już na lubelskim zamku. Wernisaż wystawy „Monet Renoir Corot i inni. Malarze Normandii” w piątek o godz. 19.
Aż 65 produktów wystartowało w konkursie Najlepszy Smak Lubelszczyzny 2016. - Za zwycięską zupę z karpia zapłaciłbym każdą cenę w najdroższej restauracji - mówi Jacek Czarecki, juror z Lublina - Mleko smakowało jak prawdziwe mleko z dzieciństwa, masło, jak prawdziwe masło. Smak wielu produktów był wybitny - ocenia Adam Łukawski z Płocka. - Konfitura z rokitnika powaliła mnie na kolana - dodaje prof. Jarosław Dumanowski z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.
Rozmowa z Hanną i Pawłem Lisami, autorami książki „Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków”.
Leonard Cohen nie mógł dostać od Lublina lepszego prezentu urodzinowego. 21 września, w dniu 82. urodzin artysty, Teatr Stary pokazał sceny z nowego spektaklu „Boogie Street”. Premiera w sobotę, 24 czerwca. Postać legendarnego poety, kompozytora i wokalisty zagrają i zaśpiewają Renata Przemyk i aktor Wojciech Leonowicz.
Zaszczytny tytuł Good Chef 2016 zdobył na Europejskim Festiwalu Smaku Piotr Wójcik z restauracji Sarzyński. Jego „zastępcami” są Agnieszka Filiks z restauracji Siwy Dym w Celejowie oraz Artur Góra z restauracji BelEtage w IBB Grand Hotel Lublinianka. Szefem kuchni regionalnej została Agnieszka Filiks, Kulinarnym Talentem Roku Piotr Skwarek z restauracji Trzy Romanse w Hotelu Wieniawski.
Wielkie gwiazdy kulinarne, egzotyczna kuchnia Armenii na Scenie Smaku, 120 wystawców na jarmarku. Przed nami najsmaczniejsze dni 8 edycji Europejskiego Festiwalu Smaku.
Stan Borys, legenda polskiej piosenki, spotka się w środę 7 września o 17.30 ze swoimi fanami w IBB Grand Hotel Lublinianka.