Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

"Ludzie chcą lodów rzemieślniczych, nie przemysłowych". Jak zrobić dobre domowe lody?
Lodowe eksperymenty

"Ludzie chcą lodów rzemieślniczych, nie przemysłowych". Jak zrobić dobre domowe lody?

Jak miał dziewięć lat, ojciec nauczył go robić pizzę. Jak dorósł, zaczął z ojcem robić słynne torty Williams. Teraz Jacek Ochal poszedł na swoje.

Pyszne i chrupiące placki ziemniaczane. Jak zrobić placki? Przepisy

Pyszne i chrupiące placki ziemniaczane. Jak zrobić placki? Przepisy

Cienkie lub grube. Ze śmietaną, po węgiersku, na słodko. Ale nie tylko. Także ziemniaczane z kapustą, placki z kapusty, po wołosku. Z cukinii i ormiańskie z mięsem.

Siedem garnków. Najlepsze dania jednogarnkowe - przepisy

Siedem garnków. Najlepsze dania jednogarnkowe - przepisy

Dania jednogarnkowe są na topie. Wystarczy do kociołka wrzucić kapustę, ziemniaki, kiełbasę, zawiesić nad ogniskiem i po 2 godzinach aromatyczna pieczonka gotowa. Oto nasz ranking.

Witold Dąbrowski

Festiwal Śladami Singera w 10 miejscach na Lubelszczyźnie

"Pierwszego dnia edukujemy. Chcecie dowiedzieć się o historii waszego miasta? My ją przywozimy. Ale od was także oczekujemy historii. To rodzaj symbiozy. Drugi dzień to wieczorny spektakl o 19, myślę, że sztuka przez duże S." Rozmowa z Witoldem Dąbrowskim, zastępcą dyrektora Ośrodka „Brama Grodzka – Teatr NN” w Lublinie

Tajemnica teatru na wyciągnięcie ręki
Magazyn

Tajemnica teatru na wyciągnięcie ręki

Widzieliśmy mrówkę, co dźwigała gałązkę, tak wobec niej wielką, jak dąb wobec człowieka. Ci ludzie i te zwierzęta, które nie wiadomo po co pracują, potrafią jednak dokazać dziwnych rzeczy. Jak oni to robią? Chciałbyś mieć taki zamek? - pytał w rozmarzeniu Placek. - Bardzo bym chciał! Leżałbym sobie na złotym łóżku brzuchem do góry, trochę to bym spał, a gdybym nie spał, to wtedy bym jadł. A potem znowu bym spał i tak przez tysiąc lat. - A co byś pił? - Piłbym tylko mleko z cukrem i miodem albo z malinowym sokiem. Jeśli chcecie wyruszyć w sentymentalną podróż, zobaczyć scenę ze spektaklu „O dwóch takich, co ukradli księżyc”, pogłaskać węża z bajki „Kot w butach” i zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie z tajemniczym geniuszem muzycznym, znanym jako Upiór Opery Phantom, to wystawa „Teatralny Szlak” jest dla Was.

Nowości w lubelskich restauracjach

Nowości w lubelskich restauracjach

Jak zrobić dobrą golonkę po lubelsku?

Jak zrobić dobrą golonkę po lubelsku?

Gdzie zjeść najlepszą golonkę w Lublinie, a gdzie w województwie? Europejski Festiwal Smaku ogłasza konkurs dla kreatywnych szefów kuchni. Jury pod przewodnictwem Roberta Makłowicza wybierze najlepszą golonkę w Lublinie, powiecie i regionie

Podwórko z czasów PRL w Teatrze Osterwy
16 lipca 2016, 18:00

Podwórko z czasów PRL w Teatrze Osterwy

To jeden z najlepszych pomysłów, na jaki mogli wpaść aktorzy z Teatru Osterwy. Efekty w sobotę i niedzielę o godz. 18.

Agnieszka Filiks (fot. Archiwum)

Ormiańskie przepisy Agnieszki Filiks

Jeśli chcecie już spróbować ormiańskiej kuchni, która pojawi się na Europejskim Festiwalu Smaku, Agnieszka Filiks ma dla was autorskie przepisy.

Jean Bos, (fot. Kamil Zieliński)

Good Chef 2016 w Lublinie. Znamy uczestników konkursu na najlepszego szefa kuchni w woj. lubelskim

Po raz pierwszy wybierzemy najlepszego szefa kuchni w naszym województwie. Kto zawalczy o zaszczytny tytuł Good Chef 2016? Kto zostanie Talentem roku, a kto Szefem kuchni regionalnej?