Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Szef wszystkich szefów. Przepis na zwycięskie danie na obiad lubelski
Lubelskie Ekstra
galeria

Szef wszystkich szefów. Przepis na zwycięskie danie na obiad lubelski

Tadeusz Węcławik wygrał prestiżowy konkurs Good Chef 2018 na Europejskim Festiwalu Smaku. Pokonał konkurentów w wielkim stylu - mówi niemiecki kucharz Wolfgang Menge, który wraz z polskimi sędziami oceniał pracę mistrzów kuchni.

Kuba Piętowski, szef kuchni restauracji 2 PI ER szykuje na festiwal zjawiskowe carpaccio z borowików z serem Bursztyn, filet z leszcza oraz sernik dyniowy z lodami śliwkowymi

Lublin Restaurant Week. Gdzie warto zjeść? Podpowiadamy

Najlepsi szefowie kuchni zabiorą was w kulinarną podróż. A smaki festiwalowych dań: do bliskich i dalekich zakątków świata. Tegoroczna edycja Restaurant Week zaczyna się już 17 października

Idealny wstęp do niedzielnego obiadu. Podpowiadamy co zaostrzy apetyt
Przepisy

Idealny wstęp do niedzielnego obiadu. Podpowiadamy co zaostrzy apetyt

Są doskonałym wstępem do uroczystego obiadu czy domowej kolacji. Zaostrzają apetyt i zawierają w sobie esencję polskich smaków

Bakłażany, dynie i patisony. Przepisy na 7 jesiennych potraw

Bakłażany, dynie i patisony. Przepisy na 7 jesiennych potraw

Na horyzoncie złota, polska jesień. Na targu bakłażany, dynie i patisony mienią się kolorami i smakami. Oto siedem smakowitych dań z regionalną kuchnią w tle

Tak wyglądała słynna restauracja Przystań w Głusku. Nazwa wzięła się stąd, że płynąca przez Głusk rzeczka często zalewała miasteczko, które wyglądało jak portowe

Tej restauracji już nie ma. Ale zachowały się zdjęcia i książka kucharska [przepisy]

Po słynnej restauracji portowej w Głusku zostały tylko stare fotografie i książka kucharska z przepisami, wedle której w głuskiej Przystani gotował Stanisław Sieczkarz. Ale zachowała się druga „Przystań” przy ul. Kunickiego w Lublinie. W obu wielkim przysmakiem była polędwica wołowa w śmietanie

Premiera już 15 września 2018 roku o godz. 19, kolejne spektakle 16, 20, 21 września o 19. Informacje, bilety na stronie: teatrosterwy.pl
15 września 2018, 19:00
galeria

Premiera w Teatrze Osterwy. "Kram z piosenkami" Leona Schillera [zdjęcia]

Kto lubi antyki, czar kabaretów, widowiska śpiewno-taneczne i stare wodewile, będzie usatysfakcjonowany. W sobotę w Teatrze Osterwy premiera „Kramu z piosenkami” Leona Schillera. Czy patriotyczna „ramotka” poruszy serca widzów?

Europejski Festiwal Smaku 2018: Lao Che, Haydamaky, jarmark i inne wydarzenia [program]
galeria

Europejski Festiwal Smaku 2018: Lao Che, Haydamaky, jarmark i inne wydarzenia [program]

100 wystawców na Starym Mieście, dziesiątki pokazów na placu Po Farze, laboratoria smaku, konkursy i degustacje. Sprawdzimy, jak smakował Lublin sto lat temu.

100-lecia odzyskania niepodległości. Jak smakuje ułańska kuchnia? Przepisy

100-lecia odzyskania niepodległości. Jak smakuje ułańska kuchnia? Przepisy

Wraz z Agnieszką Filks z restauracji Willa Filiks w Nałęczowie postanowiliśmy odtworzyć słynne danie polskich ułanów. Czyli juki ułańskie. Jak smakuje ułańska kuchnia?

Good Chef 2018. Wiemy, kto został nominowany

Good Chef 2018. Wiemy, kto został nominowany

W wyjątkowej scenerii Starego Miasta po raz trzeci dziewięciu szefów kuchni z lubelskich restauracji i hoteli będzie walczyć o tytuł Good Chef 2018. Oto nominacje

Obiad po lubelsku. Co proponują szefowie kuchni z Lublina?
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny
galeria

Obiad po lubelsku. Co proponują szefowie kuchni z Lublina?

Poprosiliśmy lubelskich szefów kuchni o pomysły na obiad po lubelsku. Składający się z przystawki, zupy i dwóch dań głównych do wyboru. Przepisy powstały dla przewodnika „100 dań lubelskich”, który ukaże się we wrześniu na Europejskim Festiwalu Smaku. Książka ma w podtytule „Przewodnik dla szefów kuchni i turystów”. Powstała, by wypromować lubelskie dania wśród szefów kuchni w całej Polsce. I po to, żeby zagraniczni turyści mogli zamawiać w Lublinie regionalne dania