Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Europejski Festiwal Smaku. W tym roku gruzińska Moc Restauracji

Europejski Festiwal Smaku. W tym roku gruzińska Moc Restauracji

Rozpoczęły się przygotowania do 3 edycji Mocy Restauracji w Lublinie. Kilkunastu szefów kuchni przygotuje podczas Europejskiego Festiwalu Smaku menu gruzińskie. Przez 5 dni będzie można zamawiać chaczapuri, chinkali, mwadi. Będą dania z bakłażanów, jagnięciny, baraniny

Co nowego w lubelskich restauracjach

Co nowego w lubelskich restauracjach

Nowości w lubelskiej branży restauracyjnej.

Fot. Maciej Kaczanowski

Siedem najlepszych przepisów na żeberka

Najpierw trzeba je obgotować. Następnie zamarynować. To punkt wyjściowy do 7 wspaniałych dań z żeberkami w roli głównej. Przy żeberkach pole do popisu mają domowi browarnicy, artyści nalewek, miłośnicy ziół i przypraw. Dobrze przyrządzone żeberka są lepsze od kiełbasy z grilla, duszonego boczku, a nawet najlepszej golonki

Penny Arcade (na zdjęciu) to jedna z gwiazd Warhola (fot. Materiały prasowe)

Konfrontacje Teatralne 2015: Klauzula przyzwoitości? Nie u nas

„Klauzula przyzwoitości” to najważniejszy blok tematyczny 20 Konfrontacji Teatralnych, które rozpoczną się 9 października. W 1991 roku niezależna agencja rządowa w Stanach Zjednoczonych odmówiła czterem artystom wypłacenia przyznanych wcześniej grantów pod pretekstem „propagowania nieprzyzwoitych treści”. Jedna z bohaterek będzie gościem specjalnym festiwalu.

Co warto zjeść w lubelskich restauracjach?

Co warto zjeść w lubelskich restauracjach?

Szaszłyk, golonka, a może jagnięcina? Podpowiadamy na co warto się wybrać do lubelskich restauracji.

Gdzie wyskoczyć z Lublina, żeby dobrze zjeść i zwiedzić? Siedem restauracji na weekend. Nasze propozycje
Nowe

Gdzie wyskoczyć z Lublina, żeby dobrze zjeść i zwiedzić? Siedem restauracji na weekend. Nasze propozycje

Gdzie wyskoczyć z Lublina na weekend, żeby dobrze zjeść? Oto nasze propozycje miejsc, gdzie dobrze karmią, a w pobliżu można zobaczyć ciekawe rzeczy

Piotr Kuba Kubowicz

Piotr Kuba Kubowicz: Pośpiech poniża

Jest ostatnim artystą Piwnicy przyjętym przez Piotra Skrzyneckiego. Kiedy śpiewa „Wartownika”, publiczność słucha sercem. Wiersze Rilkego dla Kubowicza przetłumaczył lubelski poeta Marian Janusz Kawałko. Podczas koncertów rozmawia z ludźmi, ale nie lubi wywiadów. No chyba, że w Lublinie. Rozmowa z Piotrem Kubą Kubowiczem z krakowskiego kabaretu Piwnica Pod Baranami.

7 przepisów na dobrą rybę

7 przepisów na dobrą rybę

Carpaccio z łososia, dorada z pieca, pstrąg z wody i wędzony karp. Siedem sposobów na smaczne dania z ryb, które sprawią wam radość

Gdzie w Lublinie można zjeść tanio dobry lunch?

Gdzie w Lublinie można zjeść tanio dobry lunch?

W stosunku jakości potraw do ceny wygrywa restauracja Czarcia Łapa. Co można zjeść za 19.90?

Tekst sztuki Dürrenmatta jest tak aktualny, że wydawało się, iż reżyser dopisał współczesne akcenty. A jednak nie
film

A to Polska właśnie. Premiera „Herkulesa i stajni Augiasza” w Teatrze Osterwy

Teatralny statek z polską stajnią Augiasza na pokładzie wolno i ciężko wypływał na szerokie wody. Kiedy już złapał kurs, pewnie dopłynął do brzegu. Czy podobnie będzie z nową Polską?